Iranski vrhovni vođa: Muslimani, pomozite Hezbolahu da se suprotstavi zlom režimu

Foto: EPA

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei je pozvao muslimane "da stanu uz narod Libanona i ponosan Hezbolah kojim god sredstvima mogu te da im pomognu da se suprotstave zlom režimu (Izraela)". "O sudbini ove regije odlučit će sile otpora s Hezbolahom kao predvodnikom", rekao je Hamenei u priopćenju nakon što je izraelska vojska objavila da je ubila čelnika libanonske milicije Hassana Nasrallaha.

Nakon što je Hezbolah potvrdio Nasrallahovu smrt, iranski mediji su objavili da je general Abas Nilforušan, zamjenik zapovjednika iranske Revolucionarne garde, poginuo "pored Nasrallaha" u jučerašnjim izraelskim napadima na južni dio Bejruta.

Izvori: Iran u neprestanom kontaktu s Hezbolahom

Glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Naser Kanani je u objavi na društvenoj platformi X obećao da će Nasrallahov "put biti nastavljen, a njegov sveti cilj ostvaren oslobađanjem Jeruzalema".

U međuvremenu su dvojica regionalnih dužnosnika koje je Teheran brifirao rekla Reutersu da je Hamenei premješten na sigurnu lokaciju unutar zemlje te da su pojačane mjere sigurnosti. Izvori su rekli da je Iran u neprestanom kontaktu s Hezbolahom i drugim proiranskim oružanim skupinama u regiji kako bi odredili daljnje postupanje nakon ubojstva Nasrallaha.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.