Irski svećenici se bore za gay brakove: "Zabrana je nekršćanski i sektaški stav"

Screenshot: YouTube
 
ANGLIKANSKI svećenik Charles Kenny izjavio je na prosvjedu za jednakost u Belfastu da je zabrana istospolnih brakova u Sjevernoj Irskoj nekršćanska.
 
Kenny je svećenik već skoro 50 godina. Guardian je prenio njegovu izjavu o gay brakovima:
 
"U prošlosti je bilo mnogo lobiranja protiv brakova ljudi različite vjere. Danas se svi toga sramimo. Smatram da ćemo se u budućnosti jednako sramiti zabrane istospolnih brakova".
 
"Odrastao sam u pedesetima i znam kako je tada bilo. Da sam imao djevojku katolkinju, za neke bi to bio kraj svijeta. Hvala bogu da većina danas nema takve stavove. Zabrana gay brakova koja je na snazi može se usporediti s tim starim sektaškim stavovima", dodao je Kenny.
 
"Gay brakovi funkcioniraju u UK-u, zašto bi Sjeverna Irska bila drugačija?"
 
U subotu su se u Belfastu okupili aktivisti za gay prava, sindikati i javni službenici kako bi prosvjedovali protiv zakona o braku. Sjeverna Irska je jedini dio UK-a u kojem je istospolni brak još uvijek zabranjen.
 
Unitaristički svećenik Chris Hudson također se pojavio na prosvjedu i poručio irskoj stranci DUP, koja se protivi istospolnim brakovima:
 
"Nadam se da će se na njih spustiti Sveti Duh i da će shvatiti kako istospolni brakovi dobro funkcioniraju u svim ostalim dijelovima države. Zašto bi Sjeverna Irska bila drugačija?" 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.