Ispalio signalnu raketu i izazvao požar na Kornatima, policija objavila detalje

Screenshot: Nova TV

Policijski službenici Službe kriminalističke policije, Odjela općeg kriminaliteta su proveli kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom osumnjičenim za počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 5. kolovoza u 19:58 s mola u uvali Opat na otoku Kornatu, ispred obližnjeg ugostiteljskog objekta, ispalio ručnu signalnu raketu s padobranom za signaliziranje opasnosti ili nevolje na moru u smjeru istoka otoka Kornata.

Signalna raketa izazvala požar trave i niskog raslinja

Signalna raketa je pala na područje obraslo travom i niskim raslinjem, pritom je otvorenim plamenom izazvala požar trave i niskog raslinja, uslijed čega je došlo do širenja požara u svim smjerovima, kao i u smjeru obližnjeg ugostiteljskog objekta, gdje se nalazilo osamdesetak gostiju te oko četrdeset brodova i jedrilica.

Širenje požara u pravcu ugostiteljskog objekta u uvali Opat je spriječeno brzom intervencijom DVD-a Tisno, kao i osoblja i gostiju obližnjeg ugostiteljskog objekta, a tijekom požara izgorjela je površina od oko 5000 m2 trave i niskog raslinja.

Navedenom radnjom osumnjičeni 35-godišnjak je doveo u opasnost živote ljudi i imovinu većeg opsega.
 
Nakon dovršenog istraživanja osumnjičeni će tijekom dana, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku, biti predan pritvorskom nadzorniku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.