Ispitan muškarac koji je dan nakon pokolja u Daruvaru prijetio djelatnicima Hitne

Ilustracija: Damir Spehar/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru provelo je prvo ispitivanje 63-godišnjaka koji je prije dva dana prijetio djelatnicima Hitne medicinske pomoći te je predložilo sudu da mu odredi istražni zatvor.

Određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenog 63-godišnjaka traže zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i opasnosti da će počiniti teže kazneno djelo za koje je prema zakonu moguće izreći kaznu zatvora od pet godina ili težu kaznu.

Spominjao zločin u Domu za starije u Daruvaru

Terete ga da je 23. srpnja oko 14:35 uputio djelatnicima Hitne medicinske pomoći ozbiljne prijetnje u nakani da ih ustraši, referirajući se pritom na kaznena djela počinjena dan ranije u Daruvaru, gdje je u staračkom domu ubijeno šest osoba, a više ih je ranjeno.

Prijetnje su kod oštećenika izazvale opravdani strah za njihove živote i sigurnost, smatra tužiteljstvo.

Podsjetimo, djelatnicima HMP-a prijetio je u stanu na Trgu kralja Petra Krešimira u Bjelovaru, izvijestila je ranije policija. RTL je objavio da im je zaprijetio tijekom pregleda. Rekao je da će uzeti nož i da će od njih troje napraviti 12. Vikao je da će učiniti isto kao Krešimir Pahoki u Domu za starije. Djelatnici Hitne su pozvali policiju i pričekali njen dolazak, a policija je uhitila muškarca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.