Ivan Slavica i Goran Bušac su novi gradski vijećnici SDP-a u Šibeniku

Foto: Hina

Čelnik šibenskog SDP-a Tonči Restović rekao je danas da su njihovi novi vijećnici u Gradskom vijeću 24-godišnji Ivan Slavica, koji je u SDP prešao iz Možemo, te dugogodišnji SDP-ovac Goran Bušac, koji je zamijenio Gordanu Cvjetković. Slavica, koji je u Gradsko vijeće ušao na izborima 2021., rekao je na konferenciji za novinare dan uoči sjednice Gradskog vijeća da mu se prelazak u SDP čini logičnim jer odavno odlično surađuje s SDP-ovim vijećnicima i članovima stranke.

"Smatram da je sad došlo vrijeme da svoj politički put nastavim kao član SDP-a", kazao je Slavica, dodavši da taj prelazak ne znači korak unatrag po pitanju njegovih ljevičarskih uvjerenja. Dugogodišnji SDP-ovac Goran Bušac zamijenit će dosadašnju vijećnicu Gordanu Cvjetković, koja se povlači zbog privatnih razloga.

"Bit ću aktivan na sjednicama"

Bušac uvjerava da će kao vijećnik biti aktivan na sjednicama Gradskog vijeća. "Bit će ovo prilika da se čuje glas nezadovoljstva građana, ali i pohvala, zašto ne", poručio je Bušac.

Predsjednik šibenskog SDP-a Restović, koji je SDP-ov saborski zastupnik, rekao je da su povećali brojnost u Gradskom vijeću za jednog člana. "Znam i vjerujem, a vi ćete i vidjeti da će Ivan nastaviti raditi kao i dosad uz malo veću podršku nas drugih, a da će Goran vrlo brzo pokazati zašto je baš on izbor", rekao je Restović.

Sjednica Gradskog vijeća bit će održana u srijedu, 18. rujna.

Izgradnja energane na prostoru Centra za gospodarenje otpadom

Restović je izvijestio da su svi gradski oporbeni vijećnici potpisali zahtjev kojim će sutra zatražiti tematsku sjednicu Gradskog vijeća kako bi dobili odgovore vezane za izgradnju energane na prostoru Centra za gospodarenje otpadom Bikarac u Šibeniku.

"O tome se dosta nevješto pokušalo proći ispod radara od strane gradske vlasti. Nije se prezentirala ideja, kako će izgledati, u kojem će roku biti izgrađena, koje su financijske reperkusije i nisu dana nikakva jamstva ni objašnjenja hoće li biti opasnosti za zdravlje građana", kazao je Restović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.