Ivošević: Zaposlenica HNK na bolovanju putuje svijetom i sve objavljuje na Fejsu

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević jučer je u Facebook objavi pozvao zaposlenicu HNK Split da podnese ostavku jer, kako je poručio, putuje dok je na bolovanju, a to plaćaju porezni obveznici.

>> Gaia Vidović: Ivošević je pokrenuo medijski linč jer sam ukazivala na nezakonitosti

"Zamislite zaposlenicu HNK Split, koja je na 'bolovanju' šest mjeseci (plaćaju ga porezni obveznici) i za to vrijeme bez suglasnosti svog liječnika putuje svijetom (Italija, Latvija, Irska) i to dijeli na Facebooku, a sve to vjerno prati Luka Jadrić 'jedina ispravna osoba u svemiru' koji vidi nezakonitosti tamo gdje ih nitko drugi ne vidi, ali ovakav slučaj ne prijavi nadležnim institucijama. Toliko o borbi za HNK Split, provođenje zakona i zaštitu javnih interesa

Molim Ms. Worldwide da sama da otkaz u HNK Split i prestane uzimati novce građana Splita dok 'boluje' putujući svijetom", napisao je splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević u jučerašnjem Facebook statusu. 

Iako Ivošević nije imenovao zaposlenicu HNK Split, lokalni portali objavili su da je riječ o poslovnoj ravnateljici Gaji Vidović. Ona se obratila portalima koji su objavili da je o njoj riječ i demantirala njegove navode. 

Vidović: Stavili ste me na lomaču bez ijednog dokaza

Između ostalog, poručila je da je Ivošević priču "stvorio s njezinog privatnog profila". 

"Jeste li upoznati sa Zakonom o zaštiti pacijenata i Zakonom o zaštiti osobnih podataka? Jeste li svjesni da ste sudionik u linču zbog iznošenja lažnih informacija i obmanjivanja javnosti na koje nemate pravo? Jeste li svjesni da sam živo biće od krvi i mesa i duše koje ste 'stavili na lomaču' bez ijednog dokaza?" napisala je Vidović.

Dalje je konstatirala da isključivo službena HZZO-ova kontrola "može konstatirati bilo što vezano uz bolovanja, a nipošto zamjenik gradonačelnika Ivošević. Ta kontrola je već prije provedena jer HZZO radi svoj posao prema Zakonu", poručila je Vidović, a objavio Dalmatinski portal.

Ivošević: U tri intervjua je objavila da je na bolovanju

Ponovno se oglasio Bojan Ivošević koji je u novoj objavi na Facebooku imenovao poslovnu ravnateljicu. 

"Dotična je javno objavila u tri intervjua da je na bolovanju. Nitko nije povrijedio njeno pravo kao pacijentice već je to ona sama iznijela u javni prostor. Također u jučerašnjem statusu nije bilo govora o njenoj dijagnozi niti je ja znam, već isključivo o činjenici da nezakonito putuje dok je na bolovanju", započeo je Ivošević i dodao da je to građanin Splita prijavio Gradu.

"Odobrenje liječnika za putovati može se dobiti u svrhe liječenja, samo što na Brijunima nema niti jedne medicinske ustanove koja bi opravdala takvo nešto, a dotična dozvolu ne posjeduje", naveo je Ivošević pa nastavio:

"Na kraju žena se čudi zašto se zamjenik gradonačelnika Grada Splita bavi s njom. Zbilja čudno s obzirom na činjenicu da joj plaća ide iz riznice Grada Splita, da od 11 mjeseci njenog radnog odnosa s HNK Split čak 6 mjeseci je na bolovanju, a da ju je jedan građanin prijavio za zloupotrebu instituta bolovanja za putovanje po svijetu dok svakog mjeseca dobiva novac poreznih obveznika.

Ivošević: Sve je mogla demantirati jednim jedinim papirom koji nema

Stoga pozivam našu poslovnu ravnateljicu koja šalje ovakve blesave pamflete iz Dublina i prijeti medijima kaznenim prijavama radi prenošenja istine da da ostavku. 

P.s. da išta od ovoga nije istina sve ovo je mogla demantirati jednim jedinim papirom gdje joj liječnik daje odobrenje za putovanje. Samo ga ona nema", napisao je Ivošević.

Vidović: Nisam u Dublinu nego u Splitu

Gaia Vidović za Index je poručila da se nalazi u Splitu, a ne Dublinu kako je Ivošević naveo u Facebook statusu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.