Iz mora izvučeni ostaci tijela poginulih u padu Air Franceovog zrakoplova

PRONAĐENA su tijela iz Air Franceovog zrakoplova koji se srušio nad Atlantskim oceanom u ponedjeljak, izvijestila je brazilska vojska.

Ostaci tijela izvađeni su iz mora u subotu ujutro, rekao je glasnogovornik brazilske vojske Jorge Amaral. Stručnjaci za istraživanje ostatka su na putu da ih pregledaju, piše BBC. Vjeruje se kako su svih 228 putnika i članova posade Air Franceovog zrakoplova 447 umrli u padu, nakon što je avion nestao u letu na ruti između Rio de Janeira i Pariza. 

Izvučena dva tijela muškaraca

"Potvrđujemo kako smo iz vode izvukli dijelove zrakoplova i tijela iz Air Franceovog zrakoplova", rekao je Amaral na konferenciji za novinare u gradu Recifeu te je dodao kako su izvučena dva tijela muškaraca i neke stvari koje su povezane s putnicima. Pronađena je aktovka u kojoj se nalazila karta za taj let. Ostaci su pronađeni oko 900 kilometara sjeveroistočno od otoka Fernando de Noroha. Iz mora je izvučeno i jedno sjedalo, no za njega se još ne može potvrditi da je iz toga aviona.

Trebalo je čak šest dana potrage kako bi se pronašli prvi predmeti koji je nesporno mogu povezati sa zrakoplovom. Neki ostaci su pronađeni i prije, ali njih se nije moglo bez sumnje povezati sa Air Franceovim Airbusom. Većina dosadašnje potrage usmjerila se prema otkrivanju "crne kutije" i sonara koji odašilju signale s nje.

24 poruka o zatajenju sustava prije pada

No, francuske vlasti izjavile su kako nije sigurno da su ti odašiljači još uvijek uz "crnu kutiju" te su se možda i odvojili tijekom udara. Još nije potvrđena niti teorija kako se taj zrakoplov srušio, a jedino što je sigurno da je s njega odaslano čak 24 poruka o zatajenjima sustava prije njegova pada.

I.Kri.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.