Iz Švedske se treba vratiti još 26 radnika Đure Đakovića. Što će biti s njima?

Foto: Ivica Galović/Pixsell

2. SVIBNJA letom Frankfurt-Zagreb u Hrvatsku su se vratili radnici Đure Đakovića iz Švedske te Hrvati iz drugih država.

Svi su morali ići u samoizolaciju. 5. svibnja prvi je radnik dobio pozitivan nalaz. Nakon njega testirani su njegovi kolege, njih 7 je dobilo pozitivan nalaz, a zaražena su i tri člana njihovih obitelji.

Jučer je objavljeno da su zaražena još dva radnika s područja Požeško-slavonske županije te tri putnika s leta, jedan iz Siska, jedan iz Zadra i jedan iz Pule.

Iz Stožera su jučer kazali da su prije ove grupe radnika iz te zemlje stigle još dvije grupe radnika i oni su negativni, a ponovit će se testiranje za još jednu grupu radnika koja je došla 1. svibnja 2020.

U avionu je bilo 74 ljudi. Iako je svima bila određena samoizolacija, koja je tada još bila na snazi za sve ulaske u zemlju, za četvero putnika se još traga. Svi drugi su obaviješteni i nalaze se i dalje u samoizolaciji.

Što s ovima koji se sada moraju vratiti?

Načelnik istarskog Stožera Dino Kozlevac jutros je na Hrvatskom radiju rekao kako bi to što nema samoizolacije moglo stvarati dodatan problem u borbi protiv koronavirusa te da sada moramo biti jako oprezni i držati se svih mjera.

Radnici Đure Đakovića, njih 26, 19. svibnja bi se trebali vratiti kući.

Jučer je povratak radnika bez mjere samoizolacije komentirao i dr. Cvitković iz Brodsko-posavske županije.

"Preporučuje se da čim više ograniče kontakte s drugim osobama iz svoje okoline te da izvan svoje kuće obavljaju samo najnužnije i neodgodive poslove tijekom 14 dana od dana ulaska u RH", rekao je dr. Cvitković, prenosi SBonline.net.

"Mi ćemo razgovarati s Upravom tvrtke, koji će ići u dva pravca ili da oni još ostanu tamo, liječe se oni koji trebaju, i da ne dolaze još u RH ili ako se ipak odluče doći, a organiziranim prijevozom, da ih bez obzira o ukidanju mjere samoizolacije koja je stupila na snagu u subotu smjestimo u naš karantenski objekt", rekao je načelnik Županijskog stožera Stjepan Bošnjaković.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.