Izdana i crvena tjeralica za Todorićem

Foto: Index, Hina

KAKO neslužbeno doznajemo, izdana je i crvena tjeralica za Ivicom Todorićem. No, hoće li se njegova fotografija naći na stranicama Interpola još nije poznato.

Naime, tjeralica će biti javno objavljena ukoliko postoji interes da čim veći broj građana zna za raspisivanje tjeralice (ali ujedno i počinitelj i njegovi eventualni pomagači). Ukoliko policija ne želi da osoba zna da je za njom raspisana međunarodna tjeralica, tada se tjeralica ne objavljuje javno, tj. na javno dostupnoj stranici Interpola http://www.interpol.int i u ostalim medijima.

Iz MUP-a su kratko poručili kako "temeljem zaprimljenog Europskog uhidbenog naloga Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, policija poduzima mjere traganja prema prvookrivljenom hrvatskom državljaninu (1951.) na međunarodnoj razini" te da se "poduzimaju sve zakonom predviđene mjere s ciljem uhićenja osobe u svrhu osiguranja prisutnosti okrivljenika u kaznenom postupku".

Podsjetimo, odvjetnici Ivice Todorića, Jadranka Sloković i Čedo Prodanović uložili su žalbu na odluku suda o istražnom zatvoru. Ipak, kako je jučer objavio HRT, pravna praksa pokazuje kako sud neće razmatrati žalbu dok Ivica Todorić ne bude u Remetincu.

Izdan europski uhidbeni nalog

Za Ivicom Todorićem jučer je izdan europski uhidbeni nalog, a i policija je potvrdila da traga za njim.

"Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, u okviru poduzimanja radnji iz svoje nadležnosti, sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, izdalo europski uhidbeni nalog (EUN) protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina. Daljnje radnje provode se sukladno zakonskim odredbama", objavili su prekjučer iz DORH-a, a potom i iz MUP-a.

Bude li Todorić uhićen u jednoj od zemalja EU, bit će izručen Hrvatskoj u roku od 60 dana, dok će, ako se sam preda odluka o izručenju biti donesena u roku od 10 dana.

Podsjetimo, Ivica Todorić jedini je osumnjičenik u akciji Agrokor za kojeg je zatražen istražni zatvor.

 


Aplikaciju možete downloadati na ovom linku za Android ili na ovom linku za iPhone

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.