Izglasan proračun Vinkovaca: "Liječnici i radnici će imati veće plaće nego u Zagrebu"

Foto: Pixsell/Dubravka Petric

Gradsko vijeće Vinkovaca izglasalo je na današnjoj sjednici proračun Grada Vinkovaca za 2024. godinu u iznosu od 69 milijuna eura, što je gotovo za 19 milijuna eura više od ovogodišnjeg, uz poruku gradonačelnika Ivana Bosančića da se Vinkovci nalaze pred razdobljem velikih ulaganja. 

"Ovo je proračun koji omogućava povećanje plaća građanima, izgradnju dječjih vrtića, tržnice i Trga Vinkovačkih jeseni, zone Zalužje i vanjskih bazena, ali i nastavak osnaživanja sustava predškolskog i osnovnoškolskog obrazovanja te dodatno podizanje razine zaštite najranjivijih skupina u društvu", rekao je gradonačelnik Bosančić.

"Profesorice, radnici, liječnici u našem gradu će imati veće plaće nego oni u Zagrebu"

Po njegovim riječima, proračun je razvojan i socijalno osjetljiv i do prije koju godinu nitko u gradskoj vlasti nije mogao ni sanjati da bi u 2024. mogao doseći gotovo 70 milijuna eura. "Danas s ponosom možemo reći kako će profesorice, radnici, liječnici u našem gradu imati veće plaće nego oni u Zagrebu, Rijeci ili Varaždinu", kazao je.

"Građani Vinkovaca će imati veću plaću, a radit će u istim uvjetima. Intenzivno radimo na privlačenju europskih fondova, a i pokušavamo stvoriti dobru poduzetničku klimu kako bi naši poduzetnici rasli. Gotovo 90 posto najznačajnijih poduzetnika u našoj županiji nalazi se u Vinkovcima", rekao je gradonačelnik.

Dodao je i kako je teško istaknuti samo jednu stvar kad je riječ o "socijalnom dijelu proračuna". "Ali značajno ćemo ići prema vrtićima i djeci. Od naknada za novorođenčad, pa do vrtićke dobi, ali ne smijemo tu zanemariti broj stipendista jer već godinama imamo najveći broj stipendista od Zagreba naovamo. Podignuti su i iznosi i cenzusi božićnica i uskrsnica te će već ovaj tjedan 3500 umirovljenika dobiti božićnicu“, poručio je Bosančić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.