Izgleda da je Most veliki gubitnik. Sjećate se što se dogodilo prije mjesec dana?

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Prema izlaznim anketama, Most je veliki gubitnik izbora za Europski parlament. Naime, izlazne ankete pokazuju da ta stranka nije osvojila nijedan mandat. HDZ je osvojio šest mandata, SDP četiri, a DP i Možemo po jedan. 

>> Ankete: HDZ 6 mandata, SDP 4, DP i Možemo po jedan. Most i Kolakušić ne prolaze

>> UŽIVO IZ SVIH STOŽERA U Mostu nitko ništa ne jede, ne pije, ne svira glazba

> SVE VIJESTI O EU IZBORIMA PRATITE OVDJE

Most je, po izlaznim anketama, osvojio tek 3.75 posto glasova, daleko ispod izbornog praga. 

Most tako, ako se izlazne ankete pretoče u rezultate, nije uspio dobiti nijednog eurozastupnika, za razliku od Možemo, premda je na parlamentarnim izborima osvojio više saborskih mandata od Možemo. 

Je li mostovce koštao raskol s Raspudićima?

U izjavama medijima iz Mosta su rekli da čekaju službene rezultate, no malo je vjerojatno da će doći do preokreta. 

Podsjetimo i da se mjesec dana prije EU izbora dogodio raskol te da su tu stranku napustili Marija Selak Raspudić i Nino Raspudić. Selak Raspudić je trebala biti nositeljica liste za EU parlament. 

Situacija je eskalirala nakon što je vodstvo Mosta stalo uz Miletića, koji se javno ograđivao od Selak Raspudić zbog njene izjave da je pobačaj pravo žene. 

Što Miletić sad kaže o svemu

Na upit je li na rezultat Mosta utjecao izlazak bračnog para Raspudić iz saborskog kluba, Miletić večeras odgovara: "Da je baba muško, zvala bi se Duško. To je kao da se rastanete od supruge, a onda se pitate kako bi bilo i što bi bilo. To je završena priča, oni su izabrali svoj put, mi imamo svoj put i to je to to."

Miletić napominje da nakon izbora stranka uvijek treba izvući određene pouke, bilo da se radi o pobjedama ili o porazima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.