Izgorio auto šefa njemačkih desničara, sumnja se na to da je požar podmetnut

Foto: AFD

AUTOMOBIL Tina Chrupalle, čelnika njemačke stranke Alternativa za Njemačku (AfD), izgorio je u noći s nedjelje na ponedjeljak u Gablenzu, gradu u njemačkoj saveznoj pokrajini Saskoj na istoku države. Sumnja se na to da je požar podmetnut i da je motiv političke prirode. Političar je pri pokušaju gašenja zapaljenog auta lakše ozlijeđen, prenosi Der Spiegel.

Chrupalla je za njemačku novinsku agenciju dpa rekao da je vozilo bilo na njegovom zatvorenom imanju. Prema informacijama iz policije, vatrogasci su uspjeli spriječiti širenje požara, ali auto nisu mogli spasiti. Tino Chrupalla potom je odveden u bolnicu jer se žalio na otežano disanje.

"Bez obzira na trenutačne oštre sukobe na političkoj sceni, ovo je izravan napad na moju obitelj. Ovo prelazi svaku granicu i ovo treba prestati", rekao je Chrupalla za Bild, a prenosi Der Spiegel. 

Do zaoštravanja političkih odnosa došlo je nakon terorističkog napada u Hanauu u kojem je stradalo deset osoba, uglavnom mladih ljudi koji nisu njemačkog porijekla. Nakon napada mnogi političari, ali i javnost,  optužili su stranku krajnje desnice AfD da je poticala mržnju i da je indirektno kriva za napad.  

Na parlamentarnim izborima u Hamburgu, koji su se održali nakon Hanaua, AfD-u je opala popularnost pa je tako jedva ušao u parlament. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.