Iznad Francuske se sudarila dva Rafalea, nestali piloti

Ilustracija: EPA

Danas je došlo do teške zrakoplovne nesreće na sjeveroistoku Francuske.

"Dva borbena aviona Rafale sudarila su se u zraku te srušila na tlo u sjeveroistočnoj Francuskoj", priopćile su civilne i vojne vlasti. Jedan od pilota je pronađen i na sigurnom je", napisao je francuski ministar obrane Sébastien Lecornu na X-u, a prenosi Le Monde.

Francusko ratno zrakoplovstvo je Le Mondeu potvrdilo da su u jednom avionu bila dva pilota, dok je u drugom bio jedan. Pilot jednog zrakoplova izbacio se prije sudara i dobro je. No instruktora i pilota učenika u drugom zrakoplovu smatra se nestalima, dodao je isti izvor.

Jedan pilot nađen, za dva se traga

Do nesreće je došlo u Colombey-les-Bellesu, gradu na sjeveroistoku zemlje. Dva aviona bila su iz zračne baze Saint-Dizier, objavio je ministar. Uzrok nesreće još nije poznat. Vojska je objavila da su svi piloti francuski državljani.

U Francuskoj su trenutačno na obuci ukrajinski piloti, ali u bazi Cazaux na jugozapadu zemlje, a njihova obuka provodi se na lovcima Alpha-Jet. Podsjetimo, avione Rafale je od Francuske kupila i Hrvatska, a od kupljenih 12 dosad je u Hrvatsku krajem travnja stiglo njih šest.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.