Izrael napao više ćelija Hezbolaha u Libanonu, objavili snimku

Foto: Screenshot IDF

Izraelski zrakoplovi rano jutros napali su dvije ćelije Hezbolaha u Libanonu, koje su planirale lansirati protutenkovske projektile i rakete prema Izraelu, priopćila je njihova vojska.

Libanonska državna novinska agencija NNA izvijestila je o izraelskom zračnom napadu na južno predgrađe Aitarouna, u južnom Libanonu, ne navodeći detalje.

Vojska je rekla da se jedna ćelija nalazi u blizini izraelskog grada Mattat, oko 13 km jugozapadno od Aitarouna. Rečeno je da se drugi nalazi sjevernije u spornom području farmi Shebaa. Vojska je rekla da je pogodila obje ćelije prije nego što su pucale.

Nije odmah bilo jasno jesu li dvije strane mislile na isti niz incidenata. Izrael je kasnije rekao da je pogodio više Hezbolahovih ciljeva, uključujući kompleks i osmatračnicu. Zasad nije bilo izvješća o ozlijeđenima ili šteti.

Objavili snimku udara na jednu od ćelija Hezbolaha

Naknadno su Izraelske obrambene snage (IDF) objavile da su uništile "terorističku ćeliju" unutar libanonskog teritorija tijekom noći te uništile brojne ciljeve Hezbolaha.

U kratkim ažuriranjima na svom Telegram kanalu, IDF je rekao da je pogodio ćeliju unutar libanonske granice i infrastrukturne ciljeve uključujući lansirnu točku za protutenkovske projektile, vojni kompleks i osmatračnicu.

"Teroristička ćelija planirala je izvesti lansiranje protutenkovskih projektila prema gradu Shlomi", rečeno je.

IDF je objavio i video udara.

 

Hezbolah koji podržava Iran i Izrael razmjenjuju vatru na granici sve češće otkako je palestinska skupina Hamas izvela šokantan napad na Izrael 7. listopada, a Izrael je odgovorio intenzivnim zračnim napadima na Gazu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.