FOTO Izraelska vojska: Pogledajte odakle Hamas lansira rakete

Foto: X

Izraelska vojska je objavila niz fotografija koje navodno prikazuju brojna mjesta za lansiranje Hamasovih raketa koja su smještena u blizini civilne infrastrukture unutar Pojasa Gaze. "Hamas izravno ugrožava stanovnike Gaze, Izraelce i međunarodnu zajednicu", poručili su iz izraelskih obrambenih snaga (IDF), podijelivši fotografije na društvenoj platformi X. 

Crveni okviri na fotografijama prema Izraelcima označavaju mjesta na kojima Hamas ima stacionirano oružje, dok bijeli okviri pokazuju civilnu infrastrukturu, uključujući dječji vrtić, zgradu UN-a, škole i džamiju. Sky News naglašava kako fotografije nisu neovisno provjerene. 

Hamas sprječavao civile da pobjegnu?

Izrael je više puta optužio islamističku organizaciju Hamas za zloupotrebu vlastitog stanovništva kao živog štita. Inače, izraelska vojska je prije više od tjedan dana pozvala civile na sjeveru Gaze da krenu prema jugu tog područja. 

Ljudi kojima je stalo do sigurnosti vlastitih obitelji trebali bi krenuti prema jugu, stajalo je tada u priopćenju izraelskih oružanih snaga. Izrael je također koristio letke kako bi prenio pozive za evakuaciju građanima Gaze. Bilo je i izvještaja da Hamas sprječava civile u bijegu.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.