Izrael: Ubili smo šefa logistike Hezbolaha

Foto: X

Izraelske obrambene snage (IDF) objavile su jutros da je Suhail Hussein Husseini, šef logistike Hezbolaha, ubijen u "preciznom, obavještajnom napadu na području Bejruta" u ponedjeljak.

Hezbolah se još nije oglasio o gubitku Husseinija.  

Husseini je bio odgovoran za proračun i logističko upravljanje Hezbolahovim najosjetljivijim projektima, što obuhvaća njegove ratne planove i druge specijalne operacije, objavio je IDF, piše BBC. 

Izrael održava komemoracije u znak sjećanja na žrtve masovnih ubojstava i otmica koje je izveo Hamas 7. listopada prošle godine, dok se nastavljaju borbe u Pojasu Gaze i Libanonu.

Godinu dana nakon napada u kojem je ubijeno oko 1200 ljudi, a zarobljena 251 osoba, izraelski premijer Benjamin Netanyahu obećao je da će spriječiti novi takav napad, rekavši da izraelske oružane snage "mijenjaju sigurnosnu stvarnost" regije.

Gotovo 42.000 ljudi dosad je ubijeno u izraelskoj ofenzivi u Gazi, prema podacima ministarstva zdravlja kojim upravlja Hamas.

Presreli više od 100 raketa

Dok je trajao prvi dan komemoracije napada Hamasa na sjeverni Izrael, izraelska vojska objavila je da je presrela više od 100 raketa Hezbolaha u Libanonu, kao i projektile koje su lansirali jemenski Huti i Hamas u Gazi.

Sirene za upozorenje na rakete oglasile su se preko noći u sjevernom Izraelu, a još nekoliko gradova je proglašeno zatvorenim vojnim zonama, pošto se čini da će Izrael proširiti svoju kopnenu ofenzivu preko libanonske granice.

U tri tjedna intenzivnih izraelskih napada na Libanon ubijeno je više od 1400 ljudi, a raseljeno je 1.2 milijuna, prema libanonskim vlastima.

Hezbolah je objavio u ponedjeljak, unatoč gubitku svog vođe i drugih zapovjednika, da su "uvjereni u sposobnost otpora izraelskoj agresiji".

Izraelska vlada obećala je omogućiti siguran povratak desetaka tisuća raseljenih stanovnika u svoje domove u blizini libanonske granice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.