Novi lockdown u Izraelu

Foto: EPA

IZRAELSKA vlada uvodi novu karantenu zbog koronavirusa, trajat će najmanje tri tjedna, a počinje od petka, kada je židovski novogodišnji praznik Roš Hašana, javljaju izraelski mediji i strane agencije. Zadnji dan karantene bit će 9. listopada. Izrael trenutno ima 37.482 aktivna slučaja korone, a dosad su preminule 1103 osobe.

Glavni liječnik za borbu protiv koronavirusa Ronni Gamzu kazao je kako se karantena može i produžiti ako u tri tjedna neće biti rezultata. Ministar zdravstva rekao je da je medicinsko osoblje na rubu snaga te da je to jedan od razloga za karantenu.

Izraelski premijer na brifingu s novinarima kazao je kako su ih na ovakvu odluku nagnala upozorenja stručnjaka.

Kako piše Haaretz, prema odluci o karanteni građani se neće smjeti udaljavati od domova više od 500 metara. Supermarketi i ljekarne ostat će otvoreni. Zatvaraju se škole, restorani i hoteli...

Izraelski aerodrom Ben Gurion ostat će otvoren.

Detalje karantene tek će objaviti izraelska vlada.

"Proglasio lockdown pa otputovao k Trumpu"

Izraelski novinar Anshel Pfeffer, koji radi za Haartez, Economist, a i napisao je biografiju Netanyahua, na svom je Twitter profilu napisao kako je na kraju brifinga Netanyahu novinarima uz smiješak na licu rekao da sada mora krenuti na let za Washington, ako nemaju drugih pitanja za njega.

"Isto se dogodilo i u Australiji, Victoria je velika kao Izrael", prema Pfefferu je rekao Netanyahu novinarima kada je objavljivao da zemlja ide u karantenu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.