Izraelska vojska pucala na položaje UN-ovih mirovnjaka u Libanonu, ima ranjenih

Foto: EPA

 Izraelske snage pucale su na dva položaja koje koriste mirovne snage UN-a u Libanonu danas i na treći položaj jučer, priopćile su snage UNIFIL-a. Snage UNIFIL-a priopćile su da su dvojica njihovih pripadnika ozlijeđena u jednom od incidenata, kada je izraelski tenk pucao na stražarnicu u glavnom stožeru snaga u Naqouri, pogodivši toranj i uzrokujući njihov pad.

U druga dva incidenta nije bilo žrtava, rekao je izvor UN-a. "Svaki namjerni napad na mirovne snage teško je kršenje međunarodnog humanitarnog prava", rekao je UNIFIL u priopćenju, dodajući da o tome razgovara s izraelskom vojskom.

Izraelci jačaju kopnenu ofenzivu u Libanonu

Nije bilo trenutačnih komentara od izraelske vojske, koja vodi sve veću ofenzivu u Libanonu protiv teško naoružane skupine Hezbolah koju podržava Iran. Mirovne snage UNIFIL-a osnovane su 1978. i proširene nakon rata 2006. između Izraela i Hezbolaha.

Njezini najveći doprinosi uključuju Francusku, Italiju, Indoneziju, Maleziju i Ganu. Talijanski ministar obrane Guido Crosetto poručio je da je pucanje na mirovne snage "potpuno neprihvatljivo" i da predstavlja očigledno kršenje međunarodnog prava.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.