Jablaničanin: Susjeda bujica donijela do moje kuće, nismo ga mogli spasiti

Foto: Anadolu Ajansi

Brojni mještani Donje Jablanice ostali su bez krova nad glavom. Nestali su domovi u kojima su godinama živjeli sa svojim obiteljima, ali sretni su što su izvukli živu glavu, rekao je Elmir Beganović za Avaz. Njegova obitelj se uspjela spasiti i trenutno su kod sestre u Jablanici.

"Teško da tu više bude života. Vidjet ćemo... Samo neka je živa glava, ostalo što bude.. Brat je povrijeđen, dobro je natučen, ali je dobro", priča.

Nesreća koja ih je zadesila dogodila se, kaže, u minuti. Ni sam ne zna kako su preživjeli, a onda su ih na sigurno izvukli članovi gorske službe spašavanja.

"Moje Donje Jablanice kao da nikad nije bilo"

"Samo je počelo tutnjati... I gledam, evo, moje Donje Jablanice kao da nikad nije bilo... Ovakvo nešto se nikad nije dogodilo... Treba vremena da se sve ovo dovede u red, ali tragedija je ovo velika", govori.

I sam je pomagao u traženju svojih susjeda i prijatelja koji se vode kao nestali. Najviše ga je pogodila smrt jednog susjeda kojeg je bujica donijela do vrata njegove kuće.

"Bio je živ skoro tri sata, a onda je izdahnuo. Nismo ga uspjeli spasiti", kaže.

Dok promatra tešku mehanizaciju kojom se raščišćava put, Begović na sve načine nastoji doći do svoje kuće.

"Probat ću doći do stvari, do odjeće, jer imamo samo ovo što smo te noći imali na sebi", kaže.

"Ne znam ništa o sestri, nadam se da je živa"

Ćera Jamaković, koja živi u selu Ravna, zaputila se pješice lokalnim puteljcima do Donje Jablanice.

"Ne znam ništa o sestri koja živi u Donjoj Jablanici. Telefonske linije su u prekidu, nema struje i ni od koga nikakvog glasa. Nadam se da je živa jer, po pričama koje sam čula, kuća joj ne bi trebala biti uništena", rekla je kroz suze.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.