Jadrolinijin sindikalist: Neka premijer kaže tko ga pritišće

Foto: Šime Zelić, Nel Pavletić/Pixsell

Predsjednik Strukovnog sindikata pomoraca Jadrolinije kapetan Ivan Srzentić komentirao je istupe premijera Andreja Plenkovića i ministra Olega Butkovića. Plenković je danas rekao, četiri dana nakon nesreće o kojoj se prvi put oglasio, da neki koriste nesreću da bi naštetili vladi.

“Zamolio bih premijera da kaže o kakvom pritisku se radi, ako zna. Da vršimo pritisak na kompaniju brodara za kojeg radimo, pomalo smiješno. Mi smo sindikat i na nama je ukazivati na nepravilnosti. Zato smo gospodinu Butkoviću poslali pismo”, kazao je Srzentić.

"Ne znam čemu izjave premijera da vršimo pritisak. Ako zna o kakvom se pritisku radi, neka kaže. Nisam vidio argumente te izjave. Ako je pitanje javnog mnijenja sindikata pritisak, onda ne živimo u demokratskom društvu. Da se slušalo sindikate, tragedija se mogla spriječiti. Jasno je definirano što je sigurnost, a ona je najbitnija", dodao je.

Osvrnuo se i na Butkovića.

“Ako je ministru stalo do cijele priče, porazgovarat će s nama. Dokazat ću njemu i javnosti na koji se način vršio pritisak na nas. Sve to zna, slali smo mu dopise kroz posljednje dvije godine", komentirao je Srzentić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.