Jak vjetar između Novog Vinodolskog i Senja, očekuje se jačanje bure

Screenshot: Senj.hr/Whatsup cams

HAK javlja kako se na autocesti A7 na čvoru Rijeka istok na kolniku u smjeru Rupe u zoni radova dogodila prometna nesreća. Promet se vodi jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina). Pozivamo vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

Prometna prognoza HAK-a

Očekuje se pojačan promet na cestama u smjeru mora, a tijekom dana povremeneo i u smjeru unutrašnjosti, posebice na autocestama A1 Zagreb-Ploče-Karamatići i A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici (A7), Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu, staroj karlovačkoj cesti (DC1) te na većini cesta u priobalju, osobito na Jadranskoj magistrali (DC8).

Povremeno će se voziti usporeno, u kolonama u pokretu i uz kraća zaustavljanja u zonama naplatnih postaja, tunela i odmorišta te na dionicama gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju. Potreban je dodatan oprez i strpljenje.

Zbog jake bure moguća su ograničenja za pojedine skupine vozila na Jadranskoj magistrali (DC8).

Na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom i Srbijom očekuje se pojačan promet osobnih i teretnih vozila te su tijekom dana moguća duža čekanja.

Moguće su poteškoće s plovidbom trajekata i katamarana zbog jačanja bure na sjevernom i srednjem Jadranu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.