Jako nevrijeme popodne pogodilo Doboj, srušeni stabla i dalekovod

Screenshot: RTRS.rs

U poslijepodnevnim satima Doboj u BiH je zahvatilo snažno nevrijeme koje je uzrokovalo velike poteškoće u prometu i materijalnu štetu, prenosi Klix.ba.

Jak vjetar praćen obilnom kišom rušio je stabla i grane koje su padale na ceste i ometale promet. Na mnogim dijelovima cesta zadržala se velika količina vode, što je dodatno otežavalo kretanje vozila. Nevrijeme je oštetilo i crjepove na kućama i objektima.

Posebno teška situacija zabilježena je na magistralnoj cesti prema Maglaju, gdje se promet odvija usporeno i otežano zbog stabla koje je vjetar srušio na kolnik. Vozačima se savjetuju oprez i prilagodba brzine uvjetima na cesti.

Jako nevrijeme u Doboju, stabla na cesti #RTRS #RTRSvijesti

Objavljuje RTRS vijesti u Nedjelja, 18. kolovoza 2024.

Bosnu i Hercegovinu večeras očekuje izuzetno nestabilno vrijeme s jakim kišama i grmljavinom te mogućim vjetrovima koji bi mogli prouzročiti dodatnu štetu. Meteorolozi s portala BHMETEO upozoravaju da će u sljedećim satima doći do izraženih vremenskih nepogoda širom sjeverne i sjeveroistočne Bosne. Očekuju se lokalni pljuskovi s grmljavinom, što bi moglo dodatno pogoršati već tešku situaciju na terenu.

Građanima se savjetuje da izbjegavaju nepotrebna putovanja, budu na oprezu i prate daljnje prognoze te upute nadležnih službi.

Dalekovod srušen, Petrovo i dobojska naselja bez struje

Područje Petrova i neka naselja u Doboju ostali su bez struje zbog pada 35-kilovoltnog dalekovoda u Lipcu kod Doboja, uslijed nevremena koje je poslijepodne pogodilo ovaj grad, izvijestili su iz poduzeća Elektro-Doboj.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.