Jandroković: Josipović odugovlači zbog SDP-a koji bi radio čistke u diplomaciji



GORDAN JANDROKOVIĆ, ministar vanjskih poslova, gostujući u Dnevniku 3 HTV komentirao je kako je potez predsjednika Josipovića kojim, kako je ustvrdio ministar, odugovlači s imenovanjem veleposlanika, neobičan. Jandroković je dodao kako Josipović time pogoduje SDP-u u slučaju da SDP dođe na vlast.

Ministar vanjskih poslova rekao je kako mora inzistirati na profesionalnosti te da je prijedlog imenovanja veleposlanika Vlada poslala predsjedniku prije mjesec i pol dana, a nikakvo očitovanje nije im stiglo. "Predsjednik je tek u jednoj radijskoj emisiji kazao da će se izjasniti do 15. rujna", kaže Jandroković.

"Predsjednik SDP-a Zoran Milanović je nedavno izjavio kako će vođen političkim kriterijima imenovati jedan dio veleposlanika, a to bi bio korak natrag. Mi smo u ovom mandatu Vlade, a posebice u protekle dvije godine, inzistirali da veleposlanici budu karijerni diplomati, profesionalci i stručnjaci, dok bi SDP, slično kao 2000. godine, političkim putem imenovao veleposlanike i radio čistke u diplomaciji", ustvrdio je Jandroković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.