Jandroković: U HDZ-u će nam posebno nedostajati važan doprinos dragog kolege Ćorušića

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u povodu smrti ravnatelja KBC-a Zagreb Ante Ćorušića sućut u ime Hrvatskoga sabora i osobno njegovoj obitelji, u kojoj navodi da je s velikom žalošću primio šokantnu vijest.

Tijekom višedesetljetne karijere u zdravstvu Ćorušić se afirmirao kao vrlo kvalitetan liječnik, stručan sveučilišni nastavnik i ravnatelj KBC-a Rebro, istaknuo je Jandroković.

"U HDZ-u, čiji je član bio od samih početaka, posebno će nam nedostajati važan doprinos dragog kolege Ćorušića kojeg je davao kao predsjednik stranačkog Odbora za zdravstvo. K tome, uvijek ćemo pamtiti kako se u presudnim danima hrvatske borbe za slobodu i samostalnost stavio na raspolaganje kao liječnik dragovoljac na ratištima diljem Domovine, na čemu mu ostajemo trajno zahvalni".

Poštovana obitelji, iako je u ovom času teško pronaći riječi koje bi mogle utješiti, još jednom primite izraze moje najiskrenije sućuti, stoji u priopćenju Jandrokovića.  

Ministar zdravstva Vili Beroš uz sućuti obitelji Ćorušić i njegovim bliskima izrazio je duboko potresenost njegovim preranim odlaskom te dodao da će ostati zapamćen kao vrhunski liječnik, ginekolog i profesor Medicinskog fakulteta.

"Duboko smo potreseni preranim odlaskom našeg dragog kolege Ante Ćorušića, koji će ostati zapamćen kao vrhunski liječnik – ginekolog, profesor na Medicinskom fakultetu, ravnatelj KBC-a Zagreb, hrvatski branitelj te uvaženi član hrvatske i međunarodne znanstvene zajednice. U ovom teškom trenutku izražavam iskrenu sućut obitelji i najbližima", navodi Beroš u izjavi.  

I Hrvatska liječnička komora (HLK) izražava sućut obitelji i suradnicima zbog iznenadne i tragične smrti ravnatelja KBC-a Ante Ćorušića. Dugogodišnji ravnatelj najveće hrvatske bolnice, sveučilišni profesor, specijalist ginekologije i opstetricije, predsjednik Hrvatskog društva za ginekologiju i opstetriciju HLZ-a ostavio je značajan trag u hrvatskom zdravstvu. Njegov iznenadni odlazak gubitak je za medicinsku zajednicu, objavio je HLK.

Dugogodišnji ravnatelj najveće hrvatske bolnice KBC-a Zagreb Ante Ćorušić smrtno je stradao u ponedjeljak pri padu u bolnici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.