Javili se iz Skywalka Biokovo: Svi vijci su u dobrom stanju

NA Facebooku se pojavila snimka koja je nastala na Skywalku na Biokovu iznad Makarske, a na kojoj muškarac demonstrira kako se lako odvija vijak.

Snimku je objavila stranica Dnevna doza makarskog nereda, koja inače objavljuje komunalne i druge probleme u Makarskoj i okolici.

"Nakon nepunih 90 dana od otvorenja Skywalka, šarafi se sami odvidavaju", stoji u objavi.

"Evo ga, lagano se otvara", kaže muškarac na snimci.

"Svi vijci su u ispravnom stanju"

Index se javio Javnoj ustanovi Park prirode Biokovo, koja je zadužena za Skywalk.

U odgovoru na Indexov upit oni kažu kako je izvođač radova obaviješten kad je video izašao u javnost. Dodaju i da nisu uočene nepravilnosti.

"Vidikovac Nebeska šetnica - Skywalk Biokovo prošao je sva potrebna testiranja sigurnosti i izdržljivosti prije nego što je otvoren za posjećivanje. Nakon što je video izašao u javnost, o istome je obaviješten izvođač radova, kao i stručni nadzor te su provjereni svi vijci na rukohvatu za koje je utvrđeno da su u ispravnom stanju. Vidikovac ostaje otvoren za posjećivanje do zatvaranja posjetiteljske sezone. Ističemo kako je sam vidikovac od otvaranja posjetilo više od 100 000 posjetitelja", stoji u odgovoru.

Dodali su podatke o cijeni cijelog projekta.

"Također napominjemo, da informacije koje su mediji prenijeli o vrijednosti projekta izgradnje vidikovca nisu točni. Naime, ukupna vrijednost projekta je 34.183.407,30 HRK, od čega bespovratna sredstva Europskih strukturnih i investicijskih fondova iznose 27.235.490,42 HRK. Ostatak se financira vlastitim sredstvima korisnika i partnera, te sredstvima iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projektni element izgradnje vidikovca Nebeska šetnica - Skywalk Biokovo iznosio 7.295.468,37 HRK", stoji u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.