Jedan od napasnika iz Koelna: "Ne možete mi ništa, ja sam Sirijac, Merkel me pozvala"

Foto: Hina

JEDAN muškarac koji je sudjelovao u napadima na žene u Koelnu u novogodišnjoj noći navodno je policajcima "prijetio" da je on Sirijac.

"Ja sam Sirijac, morate biti blagi prema meni. Gospođa Merkel me pozvala", navodno je rekao muškarac, prenosi Independent. Osim njega još nekoliko osumnjičenih za napad tvrdi da su Sirijci.

> Detalji strašnog zlostavljanja u Koelnu: Ubacili su mi petarde u kapuljaču, imat ću ožiljke zauvijek

> Njemačka policija identificirala 16 napadača iz Koelna, primila čak 121 prijavu o zlostavljanju

Posljednjih dana tenzije u Njemačkoj su vrlo visoke zbog događaja u Koelnu gdje je u novogodišnjoj noći oko sto žena uznemiravano od strane, kako su opisale, grupe muškaraca sjevernoafričkog i arapskog podrijetla.

Slični napadi dogodili su se i u Hamburgu i u Stuttgartu. Prema njemačkom magazinu Der Spiegel, koji se poziva na izvješće koje je iscurilo iz policije, situacija je bila kaotična, a policija je u potpunosti izgubila kontrolu.

"Snage sigurnosti nisu bile u stanju staviti sve napade i incidente pod svoju kontrolu. Jednostavno se puno stvari događalo odjednom", stoji u izvješću policije.

Prema istom izvoru kojeg donosi spomenuti Der Spiegel jedan od napadača je rekao kako je on Sirijac i kako se prema njemu trebaju blago ponašati.

Drugi je ispred policajaca iskidao svoju dozvolu boravka. "Ne možete mi ništa, sutra mogu dobiti novu", rekao je policajcima.

Vlasti naglašavaju kako je važno ne generalizirati i baciti krivnju na izbjeglice općenito. Ipak, danas je njemački ministar pravosuđa Heiko Mass rekao da bi moglo doći do deportacija ukoliko se ispostavi da među napadačima ima tražitelja azila.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.