PLJAČKA INE

FOTO Ovo je sve kupio uhićeni Husić dok je trajala pljačka Ine

Foto: Davor Puklavec (Pixsell)/Index

PODUZETNIK Goran Husić jedan je od petero uhićenih u velikoj akciji policije i USKOK-a vezanoj za golemu pljačku Ine. Husić je, podsjetimo, poslovni partner Josipa Šurjaka, inače predsjednika Hrvatske odvjetničke komore, u tvrtki OMS Upravljanje. Istražitelji sumnjaju na to da je Damir Škugor, direktor Službe trgovine prirodnim plinom u Ini, omogućio da tvrtka OMS Upravljanje kupi plin po izuzetno niskim cijenama i proda ga po puno većim cijenama. 

>> Objavljeni novi detalji pljačke Ine. Pljušte reakcije: "Ovo je gadljivo"

Sumnja se da je Husić zaradio preko 90 milijuna kuna, a Josip Šurjak 68.9 milijuna kuna. Na računu njihove tvrtke OMS Upravljanje ostalo je još preko 200 milijuna kuna protuzakonito ostvarene dobiti. Kako smo već pisali, Šurjak je kupio apartman na Murteru, dok je Husić, kako doznajemo, kupovao puno više nekretnina. 

Krenuo je sa stanom u Sesvetama

Husić je prije nego što je ušao u posao sa Šurjakom posjedovao dio kuće u Sesvetama u Pirinovoj ulici, odnosno stan od 107 kvadrata. A tada kreće nekretninski uzlet. 

Husić je u manje od godinu dana kupio četiri velike nekretnine u Biogradu na Moru, od kojih je jedna zgrada s četiri stana te tri veće zgrade u Zagrebu. Njegova supruga također je od nedavno postala vlasnica jedne zgrade i kuće i to temeljem nasljedstva. Na ni jednoj Husićevoj nekretnini nema zabilježbe kredita. 

U Biogradu kupovao zgrade sa stanovima i maslinike 

Husić je u Biogradu na Moru kupio kuću s četiri stana u listopadu prošle godine. Stan u suterenu od 98 kvadrata te stanove u prizemlju i na prvom katu od 89 kvadrata te stan u potkrovlju od 92 kvadrata. Na nekretninama nema zabilježbe kredita, a ona se nalazi u ulici Jurja Klovića. 

Susjednu parcelu s kućom od 174 kvadrata i dvorištem od 365 kvadrata kupio je u ožujku ove godine. Manju susjednu parcelu od 90 kvadrata kupio je u listopadu prošle godine. Ni tu nije bio kraj Husićevoj kupovini u Biogradu na Moru s obzirom na to da je kupio i maslinik od gotovo 600 kvadrata i to u ožujku ove godine. 

U Zagrebu kupovao gospodarske zgrade i kuće 

No nije velika kupovina u Biogradu na Moru bila jedina Husićeva kupovina nekretnina. Kupovao je i u Zagrebu. 

Nekretnina u Bukovečkoj ulici

Tako je na Bukovečkoj cesti kupio kuću i dvorište s gospodarskom zgradom od 453 kvadrata, a ta nekretnina kupljena je u prosincu prošle godine. Ni na njoj nema tereta tako da je jasno da je kupljena gotovinom.  

Zgrada u Kišpatićevoj ulici 

U studenome prošle godine kupuje i zgradu u Kišpatićevoj ulici od 445 kvadrata, a ni tu nema zabilježbe kredita. Mjesec prije kupuje još jednu veću nekretninu na području Zagreba, riječ je o poslovnoj zgradi od 442 kvadrata s poslovnim prostorom od 167 kvadrata te dva trosobna stana. 

Srušio hotel pa prepolovio pečenjarnicu, nitko nije ozlijeđen

 U listopadu prošle godine Husić je na zagrebačkom predjelu Dubrava kupio stari hostel o kojem se dosta pisalo ovih dana. Čini se da je krenuo i u izgradnju novog objekta te ga je srušio. 

Rušenjem hotela u Dubravi, stradala je poznata pečenjara (Patrik Maček/ Pixsell)

Tjekom izvođenja radova rušenja objekta pao je te oštetio poznatu pečenjaru Kastel u Dubravi. Na svu sreću u trenutku pada zida u restoranu nije bilo gostiju jer on nije radio. U isto vrijeme kupio je i parcelu, također u Dubravi od 635  kvadrata. 

Do nekretnina i nasljedstvom

Njegova supruga Ana od svibnja ove godine, temeljem nasljedstva, postala je vlasnicom kuće u Kutini koja s dvorištem i garažom ima ukupno 1479 kvadrata. Naslijedila je, također u svibnju ove godine, zgradu u Trepčanskoj ulici u predjelu Granešina u Zagrebu. 

Istraživačko novinarstvo je najskuplje i potpuno financijski neisplativo novinarstvo. Ako vam je stalo do borbe za transparentnost, podržite Index Istrage donacijom. Sav novac prikupljen kroz Index Istrage bit će utrošen jedino i isključivo na najbolje istraživačke novinare i 100% neovisno, odvažno istraživačko novinarstvo.

Opširnije: https://www.istrage.hr/doniraj

Originalno objavljeno na Index istrage

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.