Juričan podnio kaznenu prijavu zbog Kolindine izjave o ruskom miješanju u naše izbore

Foto: EPA

DARIO Juričan objavio je da je USKOK-u poslao kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja. On je tako reagirao na izjavu bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da su se Rusi umiješali u izbore koje je izgubila od Zorana Milanovića. Grabar-Kitarović je rekla i da je Putin utjecao na izbore na kojima je izgubila od aktualnog predsjednika Zorana Milanovića.

U podcastu One direction iznijela je ozbiljnu optužbu na račun Rusije u hrvatskom kontekstu, za koju, doduše, nije predstavila nikakve dokaze – da se Rusija umiješala u predsjedničke izbore na kojima je izgubila od Milanovića. "Taj LNG terminal je bio najveća sporna točka s Rusijom i vjerojatno je bio razlog za hibridne akcije tijekom predizborne kampanje, što je pridonijelo rezultatu izbora 2020.", rekla je.

Predsjednik sabora Gordan Jandroković dodao je da to nije prazna priča. "Ono što je kazao i šef SOA-e, da hibridna djelovanja nekih država postoje na ovom prostoru... Nije samo Hrvatska predmet takvih napada. O tome treba voditi računa. Bilo je zemalja, zapadnih zemalja, starih demokracija koje su otvoreno govorile o utjecaju drugih država. Spominjali su tu i Rusiju. Dakle, treba o tome voditi računa, to nije samo prazna priča, to je objektivna činjenica", kazao je za HRT Gordan Jandroković, predsjednik sabora.

Juričan objavio sliku kaznene prijave

Juričan je nastavno na izjave bivše predsjednice i Gordana Jandrokovića podnio kaznenu prijavu.

"Kako je riječ o tvrdnjama osoba koje su bile i jesu na visokim državnim funkcijama držim da Uskok treba ispitati te krajnje ozbiljne izjave i da se nađe počinitelj tih gnjusnih zločina", napisao je.

Danas je cijelu situaciju za N1 kratko prokomentirala Kolinda Grabar Kitarović.

"Vidim da su se naši mediji uhvatili tog jednog dijela u podcastu kojeg sam spomenula gotovo usputno. Slažem se, iznimno važna tema o kojoj treba ozbiljno razgovarati jer kod nas još nije razvijena svijest o takvoj vrsti upliva. No trenutno nisam u poziciji jer sam pretrpana pripremama za sljedeći tjedan u New Yorku, gdje imam nekoliko važnih konferencija kao supredsjedateljica GPMB", odgovorila je.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.