Kajtazi i Krčmar sve demantiraju. Nacional: Kajtazi udario predsjednicu Saveza Roma

Krmčar, Plenković i Kajtazi Foto: Igor Kralj/Pixsell

Protiv saborskog zastupnika romske nacionalne manjine Veljka Kajtazija podnesena je kaznena prijava Državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog navodnog nasilja nad Suzanom Krčmar, predsjednicom Saveza Roma u RH "Kali Sara", čiji je on počasni predsjednik.

Prema pisanju Nacionala, incident se dogodio prije dva mjeseca kada je Kajtazi navodno fizički nasrnuo na Krčmar tijekom službenog puta u Belom Manastiru, a potom i u uredu udruge pred više svjedoka.

DORH je 8. kolovoza e-mailom potvrdio da je primio kaznenu prijavu u kojoj stoji da je Kajtazi u napadu bijesa prijetio fizičkim ozljeđivanjem još jednoj zaposlenici, a gospođu Krčmar fizički je ozlijedio i dan ranije. Svjedoci tvrde da su ga trojica muškaraca morala obuzdati kako bi spriječili ozbiljniji incident.

Nije prijavila ništa

Suzana Krčmar navodno nije prijavila incident policiji zbog straha za svoje radno mjesto i egzistenciju, piše Nacional kojemu je ona rekla da su sve to gluposti i da si ne bi dozvolila tako nešto. Izvori bliski udruzi izrazili su zabrinutost za njezinu sigurnost.

"Ne znam za incident, pitajte predsjednicu pa neka vam ona kaže. Možda ona ima liječničko uvjerenje. Razgovore povišenim tonom imam non-stop. Bez čvrste ruke romski projekti ne mogu ići naprijed", sve je komentirao Veljko Kajtazi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.