Kajtazi izbačen iz Saveza Roma

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Udruga Kali Sara objavila je da saborski zastupnik Veljko Kajtazi, koji je optužen za fizičko nasilje, više nije njihov počasni član. U priopćenju navode i da više ne može koristiti prostor za rad u njihovoj udruzi te da se za pet dana mora iseliti iz njega.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Skupština Saveza Roma u Republici Hrvatskoj KALI SARA i cjelokupna romska zajednica osuđuju svako nasilje, a naročito nad ženama i Romkinjama. 

Povodom medijskih napisa o nasilju saborskog zastupnika Kajtazija nad predsjednicom SRRH KALI SARA gđom Krčmar,

Skupština je donijela odluke:

  • da saborski zastupnik Kajtazi zbog izvršenog nasilja nad predsjednicom Saveza Roma u Republici Hrvatskoj KALI SARA gđom. Krčmar više nije počasni član SRRH KALI SARA;
  • da saborski zastupnik Kajtazi zbog izvršenog nasilja nad predsjednicom Saveza Roma u Republici Hrvatskoj KALI SARA gđom. Krčmar više ne može koristiti prostor za rad u SRRH KALI SARA na adresi Pavla Hatza 23/5, Zagreb i mora se iseliti najkasnije do 06. 10. 2024.

Također Skupština SRRH KLAI SARA poziva sve žene žrtve nasilja da prijave nasilje policiji i drugim relevantnim institucijama, a SRRH KALI SARA će i nadalje pružati podršku građankama i građanima, posebice svim pripadnicama/ima romske nacionalne manjine u svim slučajevima diskriminacije.

Vezano za prijavu nasilja saborskog zastupnika Kajtazija prema predsjednici SRRH gđi Krčmar, dok je u tijeku istražni postupak pred DORH-om, gđa Krčmar neće davati izjave za medije", priopćili su iz Saveza Roma Kali Sara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.