Kako štedjeti uz bolji prinos i bez oročenja?

Foto: Press

Ako ste se ovog ljeta naradili i tijekom sezone uspješno uštedjeli novac ili samo želite mjesečno odvajati dio plaće za sebe ili dijete – pitate se kako taj novac najbolje sačuvati i povećati njegovu vrijednost. Držanje novca na tekućem računu, osobito uz trenutnu inflaciju, više nije isplativo. Vjerojatno ste u dilemi – kako uložiti sredstva na siguran način, da nešto i zaradite, ali da su vam istovremeno dostupna kad vam zatrebaju?

Napokon prava alternativa klasičnoj štednji

Povoljno, fleksibilno i jednostavno rješenje je Genius by InterCapitaljedinstvena hrvatska mobilna aplikacija za štednju i ulaganje. Genius vam kroz uslugu CASH donosi prve ETF štedne planove u Hrvatskoj i omogućuje najjednostavniji oblik dugoročne štednje, bez oročenja i obaveznih uplata.

ETF štedni planovi već su godinama svjetski hit koji biraju milijuni ulagatelja u SAD-u i Europi, upravo jer za start nisu potrebni ni veliki iznosi ni stručno znanje.

Genius CASH ulaže u vrhunski novčani ETF – InterCapital Euro Money Market, dio ekskluzivne kolekcije hrvatskih "7SERIES" ETF-ova. Pokrenula ga je domaća tvrtka InterCapital Asset Management, najveće hrvatsko neovisno društvo za investiranje koje posluje već više od 20 godina.

Trenutni neto prinos Euro Money Market ETF-a je 3,0 – 3,2% godišnje*, što je znatno isplativija opcija od klasičnih bankovnih kamata na oročenu štednju. Vaše ulaganje je potpuno transparentno jer u aplikaciji svakog dana vidite neto vrijednost svojeg ulaganja i ne morate čekati isplatu kamate.

Primjer:
Ako 10.000 EUR držite na tekućem računu, nakon godinu dana zaradili ste 0 (nula) eura. Istih 10.000 EUR uloženo u Genius CASH prema trenutnom neto prinosu donijelo bi vam dodatnih tristotinjak eura. Više nego dovoljno za par dobrih večera za dvoje ili djeci za izlet.

Povoljno i fleksibilno upravljanje vašom štednjom

Uplate u Genius CASH nisu obavezne niti imaju minimalni iznos, možete uplaćivati kad želite i prema svojim mogućnostima. Uplatu i isplatu možete obaviti svakog radnog dana, a za to ne postoje ulazna/izlazna naknada niti naknada za upravljanje portfeljem.

Novac možete isplatiti kad god vam zatreba i to cijeli iznos ili samo dio iznosa koji vam je u tom trenutku potreban. Za ovaj ETF štedni plan niste vezani rokovima ni okovima, a isplatu vam ne ograničavaju nikakvi dodatni troškovi ili penali. Vaš jedini trošak je trošak samog ETF fonda, koji je već uračunat u neto trenutni prinos.

Jednostavno, uz punu kontrolu ulaganja

ETF štedni plan je izuzetno jednostavan za korištenje. Nakon registracije u Genius aplikaciju, koja traje oko 15 minuta, potrebna je samo početna uplata od minimalno 50 EUR. Nakon toga sami birate koliko ćete i kada uplatiti – u svega nekoliko klikova. Kako lako krenuti saznajte ispod.

Genius CASH je idealan za kratkoročna ulaganja i stvaranje vlastitog "backup" fonda za hitne troškove. Ako ste upravo prodali nekretninu i ne želite da novac stoji na tekućem računu dok tražite drugu, čuvanje njegove vrijednosti uz dodatni prinos odlično je rješenje. Možda samo želite uvijek imati na raspolaganju sredstva za popravke po kući i iznenadne troškove?

Koji god bio vaš cilj, do novca možete doći u bilo kojem trenutku, a sredstva će biti na vašem računu u roku od dva do tri radna dana. CASH je i odličan prvi, oprezniji korak u svijet ulaganja.

Sigurnost na prvom mjestu

Euro Money Market ETF spada u ulaganja najnižeg rizika, jer ulaže isključivo u najkvalitetnije europske vrijednosne papire s niskim rizikom, poput trezorskih zapisa i depozita. Ova vrsta ulaganja omogućuje stabilniji prinos uz minimalne oscilacije, a rezultat takvog niskorizičnog ulaganja jasno je vidljiva i iz kretanja vrijednosti ETF-a na grafu iznad.

Tvrtka InterCapital najveće je neovisno društvo za upravljanje imovinom u Hrvatskoj - radi se o reguliranoj instituciji, pod punim nadzorom HANFA-e, regulatora hrvatskog financijskog tržišta. Novac u ETF-u prema regulativi je u potpunosti odvojen od InterCapitala kao društva.

Trenutna tržišna vrijednost vašeg ulaganja do iznosa 20.000,00 EUR po ulagatelju dodatno je osigurana od strane Fonda za zaštitu ulagatelja, osnovanog temeljem Zakona o tržištu kapitala i upravljanog od strane SKDD-a, reguliranog od strane HANFA-e.

Lak početak s Genius aplikacijom

Početak ulaganja putem Genius aplikacije jednostavniji je nego ikad. Proces registracije traje svega 15 minuta i sastoji se od ispunjavanja kratkog upitnika te definiranja početnog plana ulaganja, koji kasnije uvijek možete besplatno mijenjati. Početna uplata od minimalno 50 EUR jedina je obavezna.

Dostupan vam je i brzi vodič kroz registraciju, a za sva pitanja i pomoć na raspolaganju vam je odlična korisnička podrška na genius@intercapital.hr.

Poveznica na aplikaciju

Štedite pomalo, svojim tempom jer svaki euro itekako čini razliku. Iskoristite jedinstveni domaći proizvod s kvalitetnom podrškom, pružite si šansu i konačno krenite ulagati u svoju budućnost. Odvajanje malih mjesečnih iznosa najefikasniji je način da se sami pobrinemo da jednog dana ne ovisimo u potpunosti o državnoj mirovini.

Genius Caffe – besplatna edukacija o osnovama ulaganja

Bez obzira imate li stručnog znanja, uvijek je dobro informirati se i znati više. Za sve koji žele naučiti osnove ulaganja i bolje upoznati aplikaciju - tu je Genius Caffe. Prijavite se ovdje - održava se svakog četvrtka putem Zooma, ne morate se bojati postaviti početnička pitanja i može biti vaš najbolji prvi korak na putu do financijske slobode.

*Putem Genius CASH usluge investirate u InterCapital Euro Money Market novčani ETF. Trenutni neto prinos na dan 8.10.2024. predstavlja prinos do dospijeća fonda, umanjen za naknade i troškove.

Vrijednost vaše imovine te ostvareni prinos ovisi o duljini ulaganja te o kretanjima tržišta. Zato su oscilacije oko očekivanog prinosa normalne (i očekivane), te ulaganje može dovesti do gubitka. Međutim, zbog vrste vrijednosnih papira od kojih se sastoji, Euro Money Market ETF predstavlja najnižu kategoriju povijesnih promjena oscilacija vrijednosti uložene imovine i time najnižu razinu rizika (SRI 1 od 7). Povijesni prinosi fonda nisu jamstvo budućih prinosa.

Imovinom upravlja InterCapital Asset Management, najveće neovisno društvo za upravljanje imovinom u Republici Hrvatskoj, s vama već 20 godina. Radi se o reguliranoj instituciji, pod punim nadzorom HANFA-e, regulatora hrvatskog financijskog tržišta.

Trenutna tržišna vrijednost vašeg ulaganja do iznosa 20.000,00 EUR po ulagatelju dodatno je osigurana od strane Fonda za zaštitu ulagatelja, osnovanog temeljem Zakona o tržištu kapitala i upravljanog od strane SKDD-a, reguliranim od strane HANFA-e. Osiguranje se primjenjuje na trenutnu vrijednost imovine klijenta, ne na moguće promjene vrijednosti.

Dobit od investicije dulje od 2 godine ne podliježe oporezivanju. Za ulaganja kraća od 2 godine oporezivanje dobiti je usporedivo s oporezivanjem kamate na oročeni depozit u bankama.

 


Ovo je promidžbeni sadržaj. Pažljivo se informirajte o usluzi i pročitajte ugovornu dokumentaciju dostupnu u aplikaciji. Prije donošenja konačne odluke o ulaganju, potrebno je upoznati se sa Prospektom i pravilima ETF-a, te Dokumentom s ključnim informacijama. Značajni rizici kojima je fond izložen su kamatni rizik, valutni rizik, kreditni rizik, rizik koncentracije i rizik likvidnosti. Detaljan opis svih rizika kojima je fond izložen naveden je u Prospektu Fonda u dijelu "Rizici".

Informacije su samo u informativne svrhe i ne služe kao preporuka za donošenje investicijskih odluka. Trgovanje je rizično i nije pogodno za sve ulagače. Prije nego što donesete odluke o ulaganju, pročitajte uvjete financijske usluge i pobrinite se da razumijete rizike.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.