Kamala Harris: Već neko vrijeme imam Glock. Naravno da sam pucala iz njega

Screenshot: BBC

Američka potpredsjednica Kamala Harris odgovarala je na pitanja o Bliskom istoku, Ukrajini, posjedovanju oružja i imigraciji tijekom svog gostovanja u CBS-ovoj emisiji 60 minuta. Harris posljednjih dana gostuje na nizu podcasta i TV mreža, što je odgovor na kritike da se skriva od javnosti. 

Manje od mjesec dana ostalo je do predsjedničkih izbora. I Harris i Donald Trump jučer su se pojavili na događajima u povodu obilježavanja godinu dana od napada na Izrael 7. listopada. Novinar Bill Whitaker je upitao Harris je li izraelski predsjednik Benjamin Netanyahu "snažan saveznik" Sjedinjenih Država unatoč nedavnim javnim nesuglasicama između Bijele kuće i Jeruzalema.

"Posao koji diplomatski obavljamo s vodstvom Izraela je stalna težnja oko razjašnjavanja naših načela. Mislim da je, uz dužno poštovanje, bolje pitanje imamo li važan savez između američkog i izraelskog naroda. A odgovor na to pitanje je da", navela je, prenosi BBC.

"Prepolovili smo protok ilegalne imigracije"

Osvrnula se i na pitanje je li bila pogreška olabaviti ograničenja na granici uvedena tijekom Trumpova predsjedničkog mandata s obzirom na to da je Bidenova administracija ponovno uvela ograničenja tri godine nakon preuzimanja kontrole nad Bijelom kućom. 

"To je dugogodišnji problem. A rješenja su nadohvat ruke. I od prvog dana, doslovno, nudili smo rješenja", poručila je Harris, okrivljujući Trumpa za pritisak na republikance u Kongresu da odbace sporazum koji bi povećao provedbu imigracijskih mjera.

Whitaker se zatim ubacio: "Pitao sam je li bila pogreška što se uopće dopustilo da se ta poplava migranata dogodi?" Harris je odgovorila da se "politike koje predlaže odnose na rješavanje problema, a ne na promoviranje problema". Dodala je da su ona i Biden "prepolovili protok ilegalne imigracije".

Što se tiče Ukrajine, Harris je navela da neće sjesti s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom osim ako Ukrajina također nije za stolom. "Trump govori da on to može okončati prvog dana. Znate što je to? Radi se o predaji", naglasila je. 

"Da je Trump još uvijek predsjednik, Putin bi upravo sada bio u Kijevu", nastavila je. 

Trump odbio poziv u emisiju

Govorila je i o svom ekonomskom planu, odnosno kako će ga financirati. "Moj ekonomski plan bi ojačao američku ekonomiju. Trumpov bi je oslabio", kazala je, dodavši da se njen plan oslanjao na "jačanje malih poduzeća". Na ponovno pitanje kako će to platiti, Harris je odgovorila da će povećati poreze najbogatijima. 

Harris je u intervjuu govorila i o posjedovanju vatrenog oružja, otkrivši da je njen pištolj proizvela austrijska tvrtka Glock. "Imam ga već neko vrijeme", napomenula je. Harris, bivša okružna tužiteljica u Kaliforniji, nasmijala se na pitanje je li ikada pucala, rekavši: "Naravno da jesam, na streljani."

Trump je također bio pozvan u emisiju 60 minuta. Iz CBS-a tvrde kako je prvo prihvatio poziv, ali se kasnije predomislio i odbio gostovanje. Trumpova kampanja je odbacila tvrdnju da je on ikada pristao na intervju. Tijekom svoje predsjedničke kampanje 2020. Trump je napustio intervju s voditeljicom CBS-a Leslie Stahl nakon što je postao frustriran pitanjima o koronavirusu. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.