Kamala podržala Drugi amandman: "Ako mi netko provali u kuću, bit će upucan"

Screenshot: BBC

Potpredsjednica SAD-a Kamala Harris izjavila je da je spremna upotrijebiti pištolj ako joj uljez uđe u dom. "Ako netko provali u moju kuću, bit će upucan", poručila je Harris, gostujući kod Opre Winfrey. 

"Vjerojatno nisam to trebala reći, ali moj će se stožer time pozabaviti kasnije", dodala je i nasmijala se. Harris, koja je tijekom nedavne predsjedničke debate potvrdila da posjeduje oružje, ponovila je kako podržava zabranu jurišnih pušaka.

"Vatreno oružje te vrste je doslovno dizajnirano da bude oruđe rata. Tome nije mjesto na ulicama civilnog društva", naglasila je. Kazala je kako je zagovornica američkog Drugog amandmana koji štiti pravo na posjedovanje oružja, ali se i osvrnula na američki problem s pucnjavama u školama. 

Trump ju optužio da bi svima oduzela pištolje

Upozorila je da je uznemirujuće što djeca moraju prolaziti vježbe kako bi se pripremila za takve incidente. "Ne mora biti tako", uvjerena je. Nakon jedne od najnovijih masovnih pucnjava u SAD-u, 14-godišnji dječak optužen je za ubojstvo četvero ljudi u srednjoj školi u Georgiji.

"Posjedujem oružje vjerojatno iz istog razloga kao i mnogi koji ga imaju - zbog osobne sigurnosti. Bila sam tužiteljica", kazala je Harris još 2019. godine, piše BBC.

Tijekom prošlotjedne debate s republikanskim kandidatom Donaldom Trumpom negirala je Trumpove optužbe da bi "oduzela svačiji pištolj" ako bude izabrana u Bijelu kuću, istaknuvši da i ona i njezin kandidat za potpredsjednika Tim Walz, zaljubljenik u lov, imaju vlastito vatreno oružje.

Trump je također posjedovao tri pištolja, ali je morao predati dva od njih i suočiti se s ograničenjima u pogledu trećeg nakon što je podignuta optužnica protiv njega. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.