Kanaderi gase veliki požar na Žrnovnici, izbio je noćas kad je udario grom

Foto: Zvonimir Barišin/Pixsell

Tijekom noći područje Splitsko-dalmatinske županije zahvatilo je nevrijeme praćeno grmljavinom i kišom koje je imalo za posljedicu nastanak većeg broja požara na otvorenom prostoru. Na Žrnovnici i jutros gori. Tamo je noćas požar gasilo stotinjak vatrogasaca s 30-ak vozila.

Zbog požara na županijskoj cesti Žrnovnica-Tugare (ŽC6142) promet je prekinut. Obilazak je Jadranskom magistralom (DC8) Omiš-Stobreč i obrnuto.

Kanaderi gase požar na Žrnovnici

 

Požar Markovača 37🧑‍🚒6🚒i dalje na terenu

Objavljuje Dvd ŽrnovnicaPonedjeljak, 26. kolovoza 2024.

Sinoć u 22:44 stigla je dojava o požaru na otvorenom prostoru na području Žrnovnice, Markovača. Požar je nastao na nekoliko lokacija uslijed udara gromova te su zahvaćeni trava, nisko raslinje i šuma.

Na intervenciji gašenja požara  angažirana su 102 vatrogasca sa 30 vozila iz DVD-ova Žrnovnica, Split, Omiš, Dugi rat, Gata, Kučići, Solin, Vranjic, Dugopolje, Kaštel Gomilica, Trogir, Marina, Okruk te JVP-ovi Split, Trogir i Sinj. Tijekom jutra na intervenciji gašenja požara sudjeluju dva protupožarna zrakoplova Canadair.

Požar koji je izbio na nepristupačnom terenu pod kontrolom je vatrogasaca te nema ugroze za naseljena mjesta.

Lokaliziran požar u Podstrani

U 22:44 ŽVOC Split zaprimio je dojavu o dva požara uslijed udara groma na području Peruna, Gornja Podstrana. Požarom je zahvaćeno raslinje na trenutno neprocijenjenoj površini. U gašenju požara angažirano je 46 vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila iz JVP-a Split, JVP-a Podstrana, DVD-a Podstrana, DVD-a Dugi Rat, DVD-a Omiš, DVD-a Solin i DVD-a Vranjic. Na sanaciji i osiguranju požarišta angažirani su vatrogasci iz JVP-a i DVD-a Podstrana. Požar je lokaliziran u 00:20.

Lokaliziran požar i u Planom

Oko pol sata iza ponoći došlo je do požara otvorenog prostora uslijed udara groma na Križnjaku, Plano. Požarom je zahvaćeno raslinje na trenutno procijenjenoj površini od 9 ha. U gašenju požara ukupno su bila angažirana 43 vatrogasca s 15 vatrogasnih vozila iz IVP-a Split, JVP-a Trogir, DVD-a Kaštela, Mladost, Slatine, Okruk i Trogir. Požar je lokaliziran u 3:40.

Ugašen požar na području Trogira

Oko sat vremena nakon ponoći ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora uslijed udara groma na području Trogira (Labin), Vilajica. Požarom je zahvaćeno raslinje na trenutno neprocijenjenoj površini. U gašenju požara ukupno je bilo angažirano 19 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz IVP-a Split, JVP-a Trogir i DVD-a Trogir. Požar je ugašen u 3:41.

Video: Čitatelj Indexa

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.