Kaos na sjednici skupštine u Sisku: Vijećnici pozlilo zbog nasrtljive županice

HNS-ovoj vijećnici Županijske skupštine Sisačko moslavačke županije Mirjani Begić pozlilo je prilikom razgovora sa SDP-ovom županicom Marinom Lovrić koja ju je pokušala uvjeriti da se prikloni SDP-u umjesto HDZ-u.

Naime, Lovrić je sve do današnje sjednice mislila da ima većinu u Skupštini, odnosno da su na njenoj strani glasovi HSP-ovih i HNS-ovih vijećnika (koji su na izbore izašli u koaliciju s Lovrić i njenim SDP-om). No, HNS-ovci su se bez prethodne najave odlučili prikloniti HDZ-u i podršku dati Zlatku Medvedu za predsjednika skupštine.

To je izazvalo potpuni kaos, te su Lovrić i njeni suradnici na sve moguće načine pokušali nagovoriti HNS-ovce da im ne okreću leđa. U jednom trenutku Lovrić je na mobitel čak nazvala i Radimira Čačića, ali lokalni HNS-ovci odlučili su ignorirati naputke šefa stranke, te ostali uz HDZ.

Marina Lovrić zatim je Mirjanu Begić izvela iz vijećnice, kako bi s njom porazgovarala nasamo. Nije poznato što joj je Lovrić rekla, ali u jednom trenutku je Begić pozlilo, te se srušila zbog čega je intervenirala Hitna pomoć. Zlatko Medved, novi predsjednik Županijske skupštine, kazao je da je Begić narušenog zdravlja, te da vjerojatno nije mogla izdržati pritisak županice Lovrić, nekih ostalih vijećnika, ali i samog Čačića koji je pred kraj sjednice poslao faks u kojem je tražio da se verifikacija mandata dvojice zamjenskih HNS-ovih vijećnika Stevana Radojlovića i Radoslava Štekovića zaustavi jer ih nije verificiralo predsjedništvo stranke.

J.C.
Foto: Miroslav Kiš / Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.