Karin iz Ministarstva o slučaju problematičnog đaka: Nemamo što novo ponuditi

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Drugu večer zaredom održava se sastanak roditelja nezadovoljnih postupanjem prema problematičnom dječaku u zagrebačkoj osnovnoj školi.

Danas su na sastanak došli i predstavnici socijalnih službi uz ravnatelja škole, predstavnike Grada Zagreba i Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih.

Momir Karin, ravnatelj Uprave za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja u Ministarstvu obrazovanja, razgovarao je s reporterkom RTL-a.

"Vjerujem da će roditelji odlučiti da djeca idu u školu"

"Pozitivno razmišljam. Došli smo odgovoriti na sve dvojbe. Svaka njihova nedoumica i pitanje će večeras dobiti odgovor. Vjerujem da će roditelji donijeti odluku da djeca idu u školu. Mi ćemo ovdje predstaviti ono što je ponuđeno preventivno i jasno im objasniti, ako se dogodi nešto što treba napraviti, tko treba napraviti i tko je odgovoran za to", kazao je.

"Mi nemamo što ponuditi novo, mi nudimo odgovore", dodao je. Uključen je i Zavod za socijalni rad, koji je garancija da će se svi procesi koji budu vezani za njih stvarno žurno rješavati.

"Svatko je trebao napraviti svoj dio posla"

"Sustav je struktura i svatko je trebao napraviti svoj dio posla. Od prve stepenice pa do vrha Ministarstva. Kada je netko negdje pogriješio ili napravio propust, onda to dođe do Ministarstva, ali Ministarstvo je na vrhu te strukture i uvijek se ono okrivljuje. Mi ovdje ne tražimo krivce. Vjerojatno će se utvrditi odgovornost za nekakve propuste. Ali ovdje smo afirmativno i želimo ponuditi rješenja", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.