Kerumovi zamjenici o budućnosti Spaladiuma s Jovanovićem i Skansijem

JOŠ SE čeka susret na najvišoj razini između splitskog gradonačelnika Željka Keruma i premijera Zorana Milanovića o sudbini Spaladium Arene, koja se našla u velikim problemima.

U ponedjeljak su se u Zagrebu sastali Kerumovi zamjenici Anđelka Visković i Jure Šundov sa ministrom Željkom Jovanovićem i njegovim pomoćnikom Petrom Skansijem. Na sastanku je bila i šefica splitskih gradskih financija Ljiljana Vučetić. Razgovaralo se o rješenju problema, a Splićani su poslali i posebno pismo sa svojim idejama za dovršetak cijelog centra.

"Ministar je podržao ideju da se pronađe način za izgradnju kompletnog centra, jer Spaladium arena samu sebe ne može financirati. Uostalom, tako nije ni zamišljena. Najgore je da stvari ostanu kakve jesu", kazao nam je Šundov.

U Spaladium centar sudovi, gradska administracija i gradske tvrtke

Jovanović je obećao prenijeti problematiku premijeru, a prije nekakve konkretne odluke za stol će morati sjesti partneri: konzorcij IGH - Konstruktor - Dalekovod, država koja uredno plaća svoj dio Gradu Splitu te Grad Split koji je prestao plaćati konzorciju, i to iz straha da novac, a trenutno se radi o nekih 13,5 milijuna kuna, ne ode na podmirivanje dobavljača, a ne na račun banke koja je zbog duga blokirala tvrtku Sportski grad.

Zamjenik Šundov je Indexu već najavio kako razmišljaju da u novi centar koji bi se podignuo kraj Spaladium arene smjeste Općinski i Upravni sud, gradsku administraciju i gradske tvrtke. Prostori u kojem se trenutno nalaze, prodali bi se, odnosno, založili za kredit za gradnju. Ništa, dakako, ne bi išlo bez države. Od konzorcija se ne očekuje ništa konkretno, jer su u teškoj krizi. Pitanje je hoće li Konstruktor uopće preživjeti.

Rješenje se u svakom slučaju mora naći što žurnije, jer se u Sportskom gradu ovog ljeta nadaju velikim inozemnim atrakcijama poput Culta i Guns&Roses. Zadnje što im treba da ponovno ostanu bez struje dan prije koncerta.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.