Kim poslao poruku Putinu: Rusija će pobijediti u svetom ratu za mir i pravdu

Foto: EPA

Sjevernokorejski lider Kim Jong-un još jednom je potvrdio produbljivanje suradnje s Moskvom u poruci predsjedniku Vladimiru Putinu. Kim Jong-un je povodom obilježavanja godišnjice neovisnosti od japanske kolonijalne vladavine uputio poruku Putinu potvrdivši produbljivanje suradnje s Rusijom, objavila je državna novinska agencija KCNA.

Korejski čelnik je poručio da će Rusija pobijediti u "svetom ratu za mir i pravdu", prenosi KCNA. Bio je to odgovor na Putinovu čestitku povodom godišnjice Dana oslobođenja 15. kolovoza, u kojoj je ruski čelnik rekao da veza stvorena dok su se sovjetski vojnici borili protiv Japana i dalje služi kao temelj njihovih odnosa.

Sastali su se u lipnju

"Prijateljski osjećaji vojski i naroda dviju zemalja iskovani i produbljeni u krvavoj borbi protiv zajedničkog neprijatelja služe kao snažna pokretačka snaga za razvoj odnosa prijateljstva i suradnje u sveobuhvatno strateško partnerstvo i nepobjedivo prijateljstvo", rekao je Kim.

Kim i Putin održali su drugi sastanak na vrhu u manje od godinu dana u lipnju u Pjongjangu te potpisali pakt o "sveobuhvatnom strateškom partnerstvu", koji uključuje sporazum o međusobnoj obrani.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.