Kod Varaždina bombom raznio sebe i bivšu: "Čulo se cviljenje pa prasak"

Foto: PIXSELL/Zeljko Hladika

MUŠKARAC (56) je noćas kod Varaždina, u Bisagu u općini Breznica, bombom ubio 48-godišnju ženu i sebe, javila je policija.

"U petak, oko 23:40 sati, u stanu u Bisagu, muškarac starosti 56 godina je aktiviranjem ručne bombe ubio 48-godišnju ženu i sebe. Očevid na mjestu događaja proveo je zamjenik Županijske državne odvjetnice u Varaždinu uz stručnu pomoć policijskih službenika", navela je policija i dodala da je istraga u tijeku. 

"Sjekirom je probio balkonska vrata. Čulo se zapomaganje i cviljenje pa prasak"

Susjed Ivan Žeželj ispričao je novinarima što se zapravo dogodilo. Kaže da se prvo čulo zapomaganje i cviljenje, a nedugo zatim jak prasak.

"To je bilo negdje oko pola 12 navečer. Čulo se i zapomaganje, cviljenje. Mislio sam da su djeca pošto je kraj školske godine i tu je blizu dječje igralište. Nekoliko sekundi nakon se čuo prasak, strašna eksplozija bombe. Pošto sam ja tu dvadesetak metara od njih, odmah smo otrčali i imali što vidjeti. 

To je bilo u stanu, točno unutra u stanu. Provalio je balkonska vrata sa sjekirom, mala je počela vikati. Majka je pokušala pomoći kćeri da pobjegne kroz balkonska vrata. On je oko pasa imao još nekoliko ručnih bombi...", govori susjed pa dodaje:

"Svi smo potreseni, to u ovom kraju još nismo doživjeli."

Na pitanje je li i ranije bio problematičan, susjed Ivan Žeželj nije imao što reći osim da zna da je išao u prijevremenu mirovinu.

"Radio je nešto u vojsci pa je vjerojatno lako mogao doći do bombe", kazao je kratko.

 

Tijela su po nalogu zamjenika Županijske državne odvjetnice prevezena na Odjel za patologiju Opće bolnice u Varaždinu, gdje će se provesti obdukcija, dodaje se u priopćenju. U tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog kaznenog djela, poručili su iz policije.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.