ANKETA Koji je najgnjusniji potez HDZSDP-a?

Foto: FAH

JE LI gore kada Zoran Milanović brani ministra Sinišu Vargu koji se uputio na skijanje sa službenim automobilom i smatra to super uštedom ili kada Tomislav Karamarko uzme u zaštitu  gradonačelnika siromašnog Obrovca koji je odlučio baciti naš novac za nabavku službenog automobila s trozonskom klimom?

Idu li vam više na živce torbe od 15-tak tisuća kuna šefice kampanje HDZ-a Josipe Rimac koja dolazi iz "socijalnog" Knina ili kada Milanka Opačić dođe na dogovor oko oprosta duga najsiromašnijima u odjeći s dizajnerskim potpisom? Je li gnjusnija lista donatora kampanje Kolinde Grabar Kitarović ili kada radnici Diokija prozivaju SDP što je Ivo Josipović prihvatio donaciju u Švicarskoj nestalog Roberta Ježića?

Lakše vam je gledati Božidara Kalmetu, nego Slavka Linića i Andra Vlahušića?

Je li vam ljigavije kada HDZ iskorištava teško oboljelu djevojku Enu Šarac u svojoj predizbornoj kampanji ili kada Milanović pokroviteljski objašnjava žrtvama poplave i da je njemu "pukla cijev u stanu"?

Hoće li vam se prije zgaditi ručak kada čujete detalje sastanka Zorana Milanovića i Ninoslava Pavića u restoranu Tač ili kako Miljenko Manjkas osobni PR Tomislava Karamarka odrađuje huškačku kampanju na jednom portalu? Bljuje li vam se više kada Karamarko s Velimirom Bujancem moralizira na jednoj lokalnoj televiziji ili kako je svojedobno Milanović uz sushi s Davorom Butkovićem raspravljao o poginulim Mađarima koje je usmrtio Radimir Čačić?

Smeta li vam smeta kada HDZ-ovci tvrde da gotovo nitko u njihovoj stranci nije imao pojma što je radio Ivo Sanader ili kad se SDP pravi da Milan Bandić gotovo pa nikad nije bio član njihove stranke. Mislite li da je manje zlo lista ministara s predsjednikom na privatnoj zabavi kod Marine Lovrić Merzel ili inauguracija predsjednice Kolinde Grabar Kitarović?

Ne možete zaboraviti i ne možete šutjeti na količinu novca koju je HDZ za osobne potrebe svojih članova i za stranka otimao iz proračuna, no sasvim vam je u redu kada se diskrecijskim odlukama spašavaju podobni tajkuni u predstečajnim nagodbama? Je li više ispao glup Milanović koji se više ne sjeća Plana 21 pa kaže da je to ionako sve bilo figurativno ili kada Karamarko ne može nabrojati pet točaka programa koji predstavlja kao vlastiti?

Crvenite li se više kada čujete kako je Ingrid Antičević Marinović u Bruxellesu govorila engleski ili kada Karamarko bulji i ne razumije ni riječ što mu govori Angela Markel?

Je li vas više nasmijalo "which two chapters" Gordana Jandrokovića ili kada Branko Grčić nema pojma o postotnom računu?

Pukli ste više na tuš u uredu ministra Mihaela Zmajlovića koji je kompletno ministarstvo preselio na vrh nebodera Zagreb Towera ili kada HDZ-ovci u isto vrijeme drže prodike o bankrotiranim općinama dok njihov gradonačelnik Ivica Turić kupuje automobil od pola milijuna kuna. Zna li više o povijesti HDZ koji bi najradije zaboravio 1945. godinu ili kada prvi splitski SDP-ovac promovira ustaškog bojovnika Rafaela viteza Bobana?


Je li jadnije što se Karamarko morao spašavati od afere s automobilom brzinskom ženidbom ili kada ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić ne vidi nikakav problem u tome što je godinama živio u stanu Ninoslava Pavića?

Najradije bi napustili zemlju kada ste čuli vijest da su skupocjeni Audiji kupljeni za potrebe članova Vlade, dok je Milanović objašnjavao javnosti da nije znao jer ne bi dopustio da se kupuju automobili koji koštaju 650 tisuća kuna ili kada HDZ tvrdi da nema pojma što se događa u hrvatskom nogometu. Mislite li da je više uhljeba u SDP ili HDZ-u?

Zar na kraju krajeva zaista mislite da postoji razlika između HDZ-a i SDP-a i da je budućnost u biranju jedne od te dvije opcije?

Zaista?

> Ako smo što slučajno propustili, a mislite da je bitno, javite nam na mail desk@index.hr

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.