Koliko su Zagrepčani platili Bandićev oglas o "istini" u dnevnim listovima?

Foto: Pixsell/Matija Habljak

GRČEVITO se boreći da progura izmjenu GUP-a u Zagrebu koji bi omogućio izgradnju "Dubaija na Savi" i slične projekte upitne svrhe, zagrebački gradonačelnik danas je zloupotrijebio novac Zagrepčana da plati reklamu u dnevnim novinama u kojoj je propagirao svoje viđenje situacije oko GUP-a.

Oglas naslovljen 'Istina je!', što je otisnuto velikim masnim slovima, pobrojava 13 "istina" u reklami koju potpisuje "Grad Zagreb" te je objavljen u Jutarnjem i Večernjem listu.

Bez ulaženja u ono što Bandić i ljudi oko njega smatraju istinom, skandalozna je sama činjenica da zagrebački gradonačelnik koristi novac građana kako bi platio propagandu svojih ideja.

Deseci tisuća kuna za cijelu stranicu

Naime, cijena oglasnog prostora dnevnih novina poput Jutarnjeg lista i Večernjeg lista, gdje je Bandićeva "istina" danas publicirana preko cijele stranice, nije mala. Reklama preko cijele stranice u Večernjem listu, prema cjeniku koji se može pronaći putem interneta, stoji 46.400 kuna ako se objavljuje petkom, subotom ili blagdanom. Ako se radi o nekomercijalnom oglasu, cijena objave takvog oglasa preko cijele stranice košta 29.730 kuna.

>>>Grad Zagreb se oglasio oko GUP-a, novcem Zagrepčana platio je reklamu u novinama

Isti prostor zauzela je reklama za Bandićev GUP i u Jutarnjem listu, čiji je sada pokojni vlasnik odvjetnik Marijan Hanžeković s 15 milijuna kuna izvukao Bandića iz zatvora. Radilo se, podsjetimo, o plaćanju jamčevine za Bandića u studenom 2014. kad je bio u istražnom zatvoru zbog afere Agram, a Bandićev odvjetnik Marijan Hanžeković podigao je tada kredit u iznosu od 15 milijuna kuna kako bi mogao izvući svog klijenta iz Remetinca. Nakon smrti odvjetnika Hanžekovića, podsjetimo, medijsku kuću Hanza media koja izdaje Jutarnji list preuzela je Hanžekovićeva kći Ana.

Koliko je potrošeno na "istinu"

Uputili smo upit gradskim vlastima za informaciju o tome koliko je plaćen sporni oglas u medijima, jer je ta informacija u svakom slučaju od javnog interesa. Odgovor Grada Zagreba objavit ćemo kada ga dobijemo.

Podsjetimo, zbog afere Agram, koja se odnosi na zbrinjavanje gradskog otpada, Bandiću se i dalje sudi, pa je tako u siječnju njegova pojava ispred suda izazvala povike i zvižduke građanskih aktivista koji su prosvjedovali i nosili transparente s natpisima "Lopove u zatvore", "Stavi pravu stvar na pravo mjesto - u Remetinec", "20 godina Bandićevog terora - tražimo pravdu od suda"...

Tom prilikom Bandić je nakon održanog sudskog ročišta u društvu Petra Pripuza izašao na stražnja vrata zagrebačkog Županijskog suda kako se ne bi morao ponovno suočiti s građanima koji su ga čekali ispred suda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.