VIDEO Kolinda se pokušala oprati od skandalozne izjave pa se zakopala još dublje

Foto: Hina

KOLINDA je nakon jučerašnje skandalozne izjave o DORH-u otišla i korak dalje.

Podsjetimo, predsjednica je jučer zgrozila javnost rekavši da DORH ne bi trebao istraživati prošlost. Općepoznato je da je u vrijeme obnašanja dužnosti ministrice europskih integracija sjedila u vladi opterećenoj milijunskim aferama. Sanader i HDZ-ova vlast, kojoj je i ona pripadala, tada su potresali medije i javnost aferama kao što su Fimi media, Imostroj, Kamioni, itd.

>> Kolinda želi da DORH zaboravi prošlost, a sjedila je u vladi s najvećom aferom ikad

>> NAJSKANDALOZNIJA IZJAVA DOSAD Kolinda jednom rečenicom pljunula na pravnu državu

Zna za nekoliko slučajeva?

Novinarima je pokušala objasniti što je točno mislila pod izjavom da bi DORH trebao zaboraviti na prošlost, ali se ukopala još dublje.

Poručila je kako ona osobno zna za nekoliko predmeta koje bi DORH u ovom trenutku mogao pažljivije pogledati, ali, kako je rekla, neće se miješati u rad pravosuđa.

"Mislim da trebaju pratiti aktualne događaje, a ne neprestance gledati pet, šest, deset godina unatrag.Trebali bi pratiti aktualne nepravilnosti u radu i odmah ih sankcionirati. Kao što vidimo, stalno se javljaju neki stari slučajevi, pa time izlaze kosturi iz ormara. A ja osobno znam za nekoliko predmeta koje bi DORH u ovom trenutku mogao možda malo pažljivije pogledati, ali, kao što sam rekla, neću se miješati u rad pravosuđa, to je na njima. Treba se baviti slučajevima koje su dobili na stol unutar zadnjih nekoliko mjeseci", rekla je u izjavi za medije.

Kad su je novinari pokušali upitati za koje to predmete zna, kratko im je poručila "Hvala vam lijepa", okrenula se i otišla.

Svatko je dužan prijaviti kazneno djelo

Svaki građanin Republike Hrvatske, uključujući i predsjednicu, dužan je prijaviti sumnju u kazneno djelo.

Kako stoji u Zakonu o kaznenom postupku, "Svatko je dužan prijaviti kazneno djelo za koje se postupak pokreće po službenoj dužnosti, koje mu je dojavljeno ili za koje je saznao, a kaznena prijava podnosi se nadležnom državnom odvjetništvu".

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.