Komšić Radmanoviću: Oluja je stvorila pretpostavke za oslobađanje zemlje 1995. godine

ČLAN predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagirao je na Radmanovićev komentar njegove čestitke predsjedniku Ivi Josipoviću povodom proslave Oluje.

"Mogu shvatiti da to nekom ne odgovara, ali mislim da Hrvatska može biti ponosna. Ne smijemo zaboraviti koliko smo mi koristi u ratu imali od zbivanja tijekom Oluje. Naravno, problem nastaje kada netko želi sabirati kruške i jabuke: dakle, da kažem ovako - da, bilo je zločina i to nitko ne negira; za zločine koji su počinjeni nad Srbima tijekom Oluje u Hrvatskoj su krivci odgovarali, odgovaraju i odgovarat će pred sudom, ali to i dalje ne umanjuje povijesni i politički značaj te akcije za Republiku Hrvatsku koja ima puno pravo da to obilježava kao svoju veliku pobjedu, ali i za nas u BiH kojima je Oluja stvorila pretpostavke da se veći dio zemlje oslobodi 1995. godine. Pokušavam biti realan: shvaćam da to nekom smeta, ali i očekujem da netko shvati da ja držim da se radi o važnoj akciji od koje su imale korist dvije zemlje, tj. i mi.", rekao je sarajevskom Oslobođenju.

Naime, srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović je Komšiću zamjerio čestitku hrvatskom predsjedniku rekavši da je u toj akciji ubijen i prognan velik broj Srba.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.