Končar predstavio novu strategiju

Foto: PIXSELL/Igor Kralj

Nadzorni odbor (NO) Končara usvojio je na prijedlog Uprave Strategiju poslovanja Grupe Končar do 2030. godine, "Ljudi, tehnologije, investicije -  Končar 2030.", izvijestili su danas iz te kompanije putem Zagrebačke burze.

Integralna strategija Grupe Končar 2020+, donesena 2021. godine, odredila je novi smjer razvoja Končara, a u nekim segmentima ciljevi su ispunjeni znatno ranije od predviđenog, istaknuli su iz tvrtke napominjući kako su zahvaljujući pozitivnim tržišnim trendovima, provedenim strateškim i operativnim promjenama, ostvareni rezultati višestruko premašili one koji su planirani prije četiri godine.

Strategijom do 2030., kako se navodi, nastavlja se transformacija Končara koja će omogućiti da postane još značajnije globalno prisutna tvrtka s digitaliziranim portfeljem proizvoda, rješenja i usluga za energetski, transportni i industrijski sektor.

Zaposlenici u fokusu svih zadanih ciljeva

Strategija "Ljudi, tehnologije, investicije - Končar 2030." definira tri glavna strateška cilja. 

Prvi je usmjeren na daljnje unaprjeđenje operativnog modela koji će omogućiti jačanje tržišnih kompetencija daljnjim razvojem internih resursa i uspješnom integracijom s vanjskim strateškim partnerima.

Drugi strateški cilj predstavlja nastavak investicijskog ciklusa kojim se osuvremenjuje proizvodni portfelj usmjeren na energetsku tranziciju, a treći je posvećen jačanju osnovne djelatnosti proširenjem proizvodnih kapaciteta te rastu poslovanja u segmentu obnovljivih izvora energije. Iz Končara ističu kako su zaposlenici u fokusu svih zadanih ciljeva.

"Končar zadržava status jednog od ključnih pokretača razvoja hrvatskog gospodarstva"

"Aktivnosti privlačenja i zadržavanja talentiranih pojedinaca te ulaganja u razvoj ključnih zaposlenika bit će prioritet i u narednom razdoblju", naveli su iz tvrtke.

Strategijom se, kako su istaknuli, predviđa rast svih ključnih pokazatelja poslovanja, uspostava novih regionalnih predstavništava na globalnoj razini, proširenje portfelja s dodatnim uslugama baziranim na digitalnim tehnologijama, kao i nastavak aktivnosti u području održivog poslovanja i zelene tranzicije.

Usvojenom strategijom Grupa Končar nastavlja stvarati nove vrijednosti za sve svoje dionike, osiguravajući pritom zadržavanje statusa jednog od ključnih pokretača razvoja hrvatskog gospodarstva, kaže se u objavi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.