Korejka koja obožava kriminalistički žanr ubila nepoznatu ženu "iz znatiželje"

Foto: Južnokorejska policija

Sud u Južnoj Koreji izrekao je doživotnu kaznu ljubiteljici "true crime" literarnog i filmskog žanra, koja je policiji rekla da je ubila neznanku iz radoznalosti. Jung Yoo-Jung (23) bila je opsjednuta kriminalističkim serijama i romanima i imala je visoke ocjene na testovima za psihopate, objavila je policija.

Opterećena idejom da "pokuša ubojstvo", koristila je aplikaciju kako bi upoznala učiteljicu engleskog jezika, koju je u svibnju izbola na smrt u njezinu domu. Brutalno ubojstvo šokiralo je Južnu Koreju, piše BBC.

Mjesecima tražila žrtve

Tužitelji su tražili smrtnu kaznu, koja se obično donosi za najteža kaznena djela. Ispričali su sudu da je Jung, nezaposlena usamljenica koja je živjela s djedom, mjesecima tražila žrtve koristeći aplikaciju za podučavanje na internetu.

Kontaktirala je više od 50 ljudi i preferirala žene pitajući ih drže li nastavu kod kuće. Predstavljajući se kao majka srednjoškolca kojem su potrebni satovi engleskog, u svibnju je kontaktirala 26-godišnju žrtvu koja je živjela u jugoistočnom korejskom gradu Busanu. Policija nije otkrila njezin identitet.

Ubola ženu više od 100 puta pa raskomadala tijelo

Jung se potom pojavila u kući učiteljice odjevena u školsku uniformu koju je kupila na internetu, rekli su tužitelji. Nakon što ju je učiteljica pustila unutra, Jung je napala ženu ubovši je više od 100 puta. Nastavila je s mahnitim napadom čak i nakon što je žrtva izdahnula.

Zatim je raskomadala ženino tijelo i odvezla se taksijem kako bi bacila neke dijelove tijela u zabačeni park blizu rijeke, sjeverno od Busana. Uhićena je nakon što je taksist dojavio policiji o mušteriji koja je u šumi ostavila krvlju natopljeni kovčeg.

Mjesecima istraživala kako ubiti i riješiti se tijela

Policija je rekla da povijest pretrage na internetu pokazuje da je Jung mjesecima istraživala kako ubiti i kako se riješiti tijela. Ali također je bila nepažljiva, rekla je policija, nije se trudila izbjeći nadzorne kamere, koje su je snimile kako nekoliko puta ulazi i izlazi iz žrtvina doma.

Danas je sudac koji je izricao kaznu na okružnom sudu u Busanu rekao da je ubojstvo "proširilo strah u društvu da netko može postati žrtva bez ikakvog razloga" i "potaknulo opće nepovjerenje".

Dugo lagala pa priznala

Jung je zločin priznala još u lipnju i molila je za blažu kaznu rekavši da je u to vrijeme patila od halucinacija i drugih mentalnih poremećaja. No sud je odbacio njezinu tvrdnju jer je zločin "pomno planiran i izveden te je teško prihvatiti njezinu tvrdnju o psihičkoj i tjelesnoj poremećenosti".

Sud ističe da su se njezini iskazi policiji često mijenjali. U početku je Jung rekla da je samo premjestila tijelo nakon što je netko drugi ubio ženu, a kasnije je tvrdila da je do ubojstva došlo zbog svađe.

Na kraju je priznala da su njezino zanimanje za počinjenje ubojstva potaknule kriminalističke emisije i televizijski programi. Iako u Južnoj Koreji i dalje postoji smrtna kazna, nijedna nije izvršena od 1997. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.