Kosovska predsjednica helikopterom Black Hawk stigla u Sinj, pozvao je Milanović

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani stigla je helikopterom Black Hawk u Sinj na Alku, na koju ju je pozvao hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

Osmani je kasnije prošetala Sinjom u društvu Milanovića.

Stigla na Milanovićev poziv

"Predsjednica Kosova Vjosa Osmani dolazi na Sinjsku alku na poziv predsjednika Milanovića koji je, kao i prethodnih godina, i pokrovitelj Sinjske alke. Njen dolazak u Sinj dogovoren je ranije i s vodstvom Viteškog alkarskog društva koje zadnjih godina nastoji internacionalizirati tu tradicionalnu vitešku sinjsku manifestaciju te je promovirati i izvan granica Hrvatske", ranije je objavio predsjednikov ured.

"Tijekom boravka u Sinju, predsjednik Milanović i predsjednica Osmani obići će izložbe 'Vanja Radauš i Stipe Sikirica-dijalog učitelja i učenika' uz stručno vodstvo kustosice izložbe Ane Žanko i ravnateljice Galerije Sikirica Dragane Modrić. Tom će prilikom obići i Muzej sinjske alke uz stručno vodstvo voditelja i kustosa Borisa Filipovića Grčića", priopćio je tada Ured predsjednika.

S Osmani na Sinjsku alku dolazi njezin suprug Prindon Sadriu, dok će uz predsjednika Milanovića biti njegova supruga Sanja Musić Milanović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.