Kovačić prije 3 mjeseca predlagao Vladi smanjenje pretplate, a sad moli da se pretplata ne smanji

Screenshot: HRT.hr

VRŠITELJ  dužnosti glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT) Siniša Kovačić jučer je uputio dramatični apel cjelokupnoj hrvatskoj javnosti da se ne smanjuje pristojba za javnu televiziju, a prije samo tri mjeseca predlagao je Vladi smanjenje pristojbe za 10 posto!? 

> Apel Siniše Kovačića: "Ne dajte da nam MOST smanji pristojbu"

"Moralna mi je obveza zamoliti vas da na svojoj prvoj idućoj sjednici zauzmete stav o visini pristojbe. Mislim da je to sada vrlo važno pitanje jer postoje neki prijedlozi da se HRT-u smanji pristojba. Mislim da to ne bi bilo dobro", apelirao je Kovačić.

Kad se kandidirao predlagao je smanjenje pretplate

Prije samo tri mjeseca, točnije 10 lipnja, Kovačić se zalagao za smanjenje pristojbe za HRT. Naime to je bio dio njegovog programa kojeg je prezentirao pred saborskim Odborom za informiranje, informatizaciju i medije, a povodom kandidature za ravnatelja HRT-a.

"Poduzeo sam niz mjera za financijsku stabilizaciju kuće, racionalnije upravljanje resursima i korištenje vlastitih kadrova", govorio je Kovačić pred zastupnicima dodajući kako Vladi predlaže da simbolično smanji pristojbu do 10 posto, što za HRT godišnje znači oko 100 milijuna kuna manje.

No, Kovačić je jučer u dramatičnom apelu, referiravši se na na zahtjev MOST-a o smanjenju HRT pristojbe na 65 kuna, predomislio i zamolio građane da ne daju da se HRT-u ukine pretplata.

Indexovi čitatelji glasali - treba li smanjiti pretplatu, ukinuti je ili ne dirati

U anketi koja je dignuta sinoć Index je pitao čitatelje jesu li za smanjenje pretplate. Do 8.30 sati jutros glasalo je njih 24479 i to na sljedeći način: njih 54 posto je za potpuno ukidanje pretplate, 42 posto je za smanjene pretplate, a tek 4 posto nije za ukidanje i smanjenje pretplate

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.