U AGROKORU ODRŽAN SASTANAK RAMLJAK I DALIĆ Što će biti s Ramljakom?

Foto: FAH

SINOĆ je održan krizni sastanak u sjedištu Agrokora na Žitnjaku, na kojem se pojavila potpredsjednica vlade Martina Dalić, koja nadzire rad vladinog povjerenika.

>>POGLEDAJTE RAČUNE Ramljakova bivša firma za angažman u Agrokoru dobila već 9,7 milijuna kuna

Povod je bilo Indexovo otkriće o visini honorara konzultanata, među kojima se ističe onaj Ramljakove bivše tvrtke Texo Management koja je na poslovima restrukturiranja osigurala 12 milijuna kuna prihoda godišnje.

Da je Vlada nezadovoljna svojim povjerenikom u Agrokoru, dalo se već naslutiti iz izjave Gordana Jandrokovića koji je jučer na pitanje o visini honorara koji se isplaćuje njegovoh bivšoj tvrtki kazao kako "zdrav razum kaže kako Ramljakov izbor savjetnika nije najmudriji".

Ramljak se ne može smijeniti bez odobrenja Knightheada

Ima li potpredsjednica Dalić još uvijek povjerenje u rad Ante Ramljaka, pitali smo Ministarstvo gospodarstva i Agrokor, njihove ćemo odgovore objaviti čim ih dobijemo. Kazali su nam, kako rade na našem upitu. Zatražili smo i potvrdu informacije o sinoćnjem sastanku.

Podsjetimo, prema odredbama roll up ugovora koji je potpisao Ante Ramljak, on je praktički nesmijenjiv. I to zato što za njegovu smjenu vlada mora imati odobrenje zajmodavaca na čelu s američkim stvrinarskim fondom Knighthead Capital, u protivnom oni mogu aktivirati naplatu milijardu eura teškog kredita.

Tako da nije isključeno ni da Plenković pričeka travanj i makne Ramljaka tek u slučaju neuspjeha oko izglasavanja nagodbe.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.