Kršenje zakona o sigurnosti hrane u Kini će se kažnjavati smrtnom kaznom!



OSOBE koje prekrše zakonske odredbe o sigurnosti hrane u Kini će se od sada kažnjavati i smrtnom kaznom! Kako prenosi CNN, Vrhovni narodni sud dao je direktivu nižim sudskim instancama da počnu strože kažnjavati osobe koje narušavaju odredbe o sigurnosti hrane, prilikom čega se ne trebaju ustručavati ni od smrtne kazne.

Razlog ovakvoj odredbi su brojni skandali s kojima se Kina zadnjih mjeseci suočavala, a koji su se odreda ticali kršenja odredbi o sigurnosti hrane. Odredba Vrhovnog narodnog suda predviđa da se svi oni koji budu proglašeni krivim za kršenje ove odredbe, a u slučaju da je njihov prijestup prouzročio smrtni slučaj, budu kažnjeni smrtnom kaznom. Oni koji svojim djelima nisu direktno prouzročili smrt druge osobe bit će kažnjavani dugogodišnjim zatvorskim kaznama i visokim globama.

Od mlijeka s melaminom, preko svinja kojima su u prehranu ubacivane droge do lubenicama tretiranim kemikalijama koje potiču rast, brojni su skandali povezani uz kršenje odredbi o sigurnosti hrane u zadnje vrijeme šokirale kineske državljane. "Generalna situacija se popravlja", poručio je glavni sudac najvišeg kineskog suda Wang Shengjun, ali i naglasio kako je "njihova zadaća da sličnih skandala više ne bude".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.