Lesar: Djeco, dolazi Krampus i svima će zamrznuti plaće

"SVAKE se godine djeca vesele Svetom Nikoli. Ove ih godine, nažalost, neće pohoditi. Neće biti ni Djeda Mraza ili kako ga neki zovu Djeda Božićnjaka. Ali će zato na vrata njihovih roditelja pokucati Krampus. No, neće lancima vezivati zločestu djecu, neće imati rogove ni one vražje vile. Donijet će im zamrzavanje. I biti će strašno nalik na predsjednika naše Vlade. Čak će inzistirati da ga se oslovljava s `gospodin Doktor Krampus`", napisao je nezavisni saborski zastupnik Dragutin Lesar na svom blogu drlesar.bloger.hr.

"Najprije će Krampus zamrznuti plaće. Svima, i onima koji rade kod njega, ali i onima koji rade kod Svetog Nikole ili Djeda Božićnjaka. I time u državnom proračunu uštedjeti oko milijardu kuna. To će Hrvatsku izvući iz krize. Onda će zabraniti poklone. Sve, i one proklete purice i pršute i butelje kojima su se radnici i umirovljenici međusobno do sada preko svake mjere darivali. I time ugrozili stabilnost platne bilance države. I reprezentaciju svojim ministrima zamrzava. Oni su pak na poslovne kreditne kartice trošili preko svake mjere. Koliko? E, to je državna tajna. Koju čak ni Saboru nisu htjeli otkriti. Tako da se sada ne zna koliko će tu uštede biti", dodao je.

"Uvest će i participaciju za bolesne, kod liječnika opće prakse 15 kuna, kod specijalista 50 kuna. A dan ležanja u bolnici koštati će samo 100 kuna. Možete uzeti dopunsko zdravstveno osiguranje za samo 130 kuna mjesečno. Po glavi. To su sve mjere u svrhu smanjenja broja pacijenata u čekaonicama. I smanjenja broja umirovljenika. A da bi bio siguran da neće kupovati poklone, Krampus će im od mirovine uzeti i pet posto doprinosa za zdravstveno osiguranje. Za svaki slučaj. Pronašao je on načina da i pušače spriječi da ne luduju s poklonima pa će uvesti pet kuna poreza po kutiji. Tih pet kuna će sigurno ići i zdravstveni fond Austrije, nek se nađe ako opet tamo mora na liječenje", napisao je Lesar.

"A da radnici i umirovljenici ne pretjeruju s grijanjem i time ne izazovu epidemiju gripe, poskupjeti će i plin. Ali tu neće uvesti državne subvencije. Kao kod struje. Jer je u međuvremenu skužio da beneficiranu cijenu plaćaju oni koji malo troše a ne oni koji su siromašni. Pronađeno je i rješenje za rastrošne roditelje učenika: Nema više besplatnih udžbenika! Najprije im je država davala besplatne udžbenike, a oni se bahatili s poklonima. Dosta je bilo", naveo je.

"Treba osigurati novac i za bar još osam rukometnih arena, nalik na onu u Zagrebu"

"I tako, sve će se to zabraniti i zamrznuti i uz inflaciju šest do sedam posto kupovna moć oko dva i pol milijuna radnika i umirovljenika će i u idućoj godini pasti za nekih 10 posto. Ali to ne znači da će oni manje kupovati i trošiti. Ne, imaju oni love u čarapama, samo se prave siromašnima. Tako da proizvođači hrane, namještaja, odjeće i obuće ne moraju strahovati. Čak štoviše, oni moraju planirati povećanje proizvodnje, kako ne bi došlo do poremećaja na tržištu i, ne daj Bože do situacije da to sve moramo uvoziti", poručuje Dragutin Lesar.

"A sve što država uštedi na radnicima i umirovljenicima uložiti će u brodogradnju. Uz već do sada upucanih sedam milijardi kuna u mandatu našeg Krampusa, njima još treba oko 22 milijarde kako bi gubitke zadržali na sadašnjih 8,5 milijardi. A i u poljoprivredu treba upucati još oko četiri milijarde, jer je to obećano Friščiću. Zbog lokalnih izbora. Inače će uvoz hrane na godišnjem nivou rasti za 50, a ne kao do sada za samo 26 posto. Odnosno, uvoziti ćemo hrane u vrijednosti tri milijarde kuna, a ne 1,6 milijardi kao do sada", napisao je Lesar.

Na svom blogu Lesar navodi: "Treba osigurati novac i za bar još osam rukometnih arena, nalik na onu u Zagrebu. Treba izgraditi i most kopno-Vis, a ne samo onaj na Pelješac. Pa i zgrade aerodroma u Zadru i Splitu. Čim se ova u Zagrebu ugovori. Jure već ima idejna rješenja. Jesmo ili nismo za ravnomjerni razvoj domovine? Ostaje još devet mostova i barem tri tunela. Oni mogu dobro poslužiti kao atomska skloništa. Ili skloništa za one koji neće moći plaćati skuplji plin. Zahvaljujući ovim mjerama u proračunskoj rezervi može ostati 600 do 700 milijuna kuna. Za obnovu sakralnih spomenika. Ta izbori su već u svibnju iduće godine".

"Krampus je dobio i potporu sedam patuljaka"

"Za sve ove sjajne poteze Krampus je dobio i potporu sedam patuljaka. Oni doduše znaju da srce vuče na jednu, a razum na drugu stranu. Na onu na kojoj su jasle. A dobro je uvijek biti blizu (punih) jasli. Krampus se uopće ne bori s problemima. Za njega su to izazovi. Riječ `problem` on ne voli. Čudno, nekad su to zvali mjerama stabilizacije. A Krampus je nevjerojatno sličio na jednu ženu. Mislim da se ona zvala Milka Planinc. Koliko nas još vremena dijeli od `par-nepar` dana vožnji automobilima?", pita se Lesar na kraju.

I.M.
Fotomontaže: Filip Filković (Index)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.